Wat u moet weten over het jaar van het Konijn
22 Jan 2023, 02:54
foto


Het nieuwe maanjaar wordt gewoonlijk 16 dagen gevierd, beginnend op de vooravond van de viering, dit jaar valt dit op 21 januari 2023. Het wordt gevolgd door 15 dagen van het Chinese Nieuwjaar van 22 januari tot 9 februari. Het jaar van het Konijn!

2023 is het jaar van het waterkonijn
In de Chinese astrologie is 2023 het jaar van het waterkonijn, ook wel bekend als het jaar van het zwarte konijn. Naast de 12-jarige cyclus van dieren in de Chinese dierenriem, wordt elk dier geassocieerd met een van de vijf elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water), die worden geassocieerd met hun eigen "levenskracht" of "chi". ," en bijbehorend geluk en fortuin. Het konijn is het symbool van een lang leven, vrede en welvaart in de Chinese cultuur, dus wordt voorspeld dat 2023 een jaar van hoop zal zijn.

Het Konijn van 2023 valt onder het element hout, met water als complementair element. Aangezien water hout(bomen) helpt groeien, wordt 2023 een sterk houtjaar. Dit is dus een goed jaar voor mensen met hout in hun sterrenbeeld.

Wat brengt het jaar van het waterkonijn?
Volgens de Chinese astrologie symboliseert het konijn geduld en geluk. 2023 zal kwaliteiten brengen die het voorgaande jaar misschien ontbraken, zoals rust en succes. We verwachten dat dit jaar minder dramatisch of tumultueus zal zijn dan het laatste Jaar van de Tijger.

Tijdens het Jaar van het Konijn zullen we een positieve invloed zien op mensen die impulsief of onrealistisch zijn, naarmate ze nuchterder en praktischer worden. Het is daarom een uitstekende tijd om cruciale beslissingen te nemen en zorgvuldig uw opties te overdenken voordat u de beste kans heeft om uw doelen te bereiken en uw plannen te realiseren.

Het Jaar van het Konijn wordt een gunstige tijd voor de meeste sterrenbeelden. We kunnen succes verwachten in de liefde en loopbaanontwikkeling, zonder noemenswaardige gezondheidsproblemen. Bovendien zal financieel succes dit jaar gemakkelijker te behalen zijn.

Het Jaar van het Konijn brengt vrede, harmonie en rust in het nieuwe jaar.

Yang of Yin
Elk jaar in het Chinese astrologiesysteem is yang of yin. Yang-jaren zijn actiever en agressiever, terwijl yin-jaren rustiger en vrediger zijn. We hebben zojuist de enige driejarige periode van Yang-energieën voltooid, wat grote opluchting zou kunnen brengen nu we een rustiger Yin-jaar ingaan.

Dit is wat de oude meesters duizenden jaren geleden voor 2023 voorspelden. Ze bedachten het 12-dierensysteem, een dier voor elk jaar, en het gaat in een cyclus.

We voltooien eindelijk een verraderlijke driejarige Yang-cyclus. Het begon met de Rat, die samenviel met het uitbreken van Corona en het ging maar door tot het jaar van de Os en nu zijn we het Jaar van de Tijger aan het afronden.

En we hebben die tijgerenergieën op veel manieren goed en slecht zien spelen. Voor 2023 komt niemand minder dan het knuffelige, gezellige konijn.

2023 is het jaar van het konijn en zou "rustig" moeten zijn, zei een contentmaker (Afbeelding: GETTY)
Chinees Nieuwjaar van het Konijn 2023

Het konijn wordt beschouwd als een Yin-dier. Dus de dingen zullen hopelijk eindelijk kalmeren. Mensen zullen gelukkiger zijn, meer vrede hebben met de dingen zoals ze zijn, en meer in de richting van acceptatie in het algemeen gaan.

Het konijn staat bekend als stil, zachtaardig en elegant. Ook alert en erg snel. Bekwaam, vriendelijk, geduldig en verantwoordelijk zijn de andere mooie eigenschappen van het konijn.

Het jaar van het Konijn wordt geassocieerd met de maan en "pure" kenmerken. Degenen die in het Jaar van het Konijn zijn geboren, hebben vergelijkbare associaties.

Eerdere Konijn-jaren zijn 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 en 2011. Degenen die in deze jaren zijn geboren, worden verondersteld aardig te zijn, maar met verborgen vertrouwen en kracht. Ze kunnen het moeilijk vinden om zich open te stellen, maar het zijn goede academici.

Oorsprong dierenriem
De Chinese dierenriem is gebaseerd op de maankalender. Het komt voort uit het oorsprongsverhaal van de grote strijd. Het oude verhaal beweert dat de Jade-keizer de dieren uitdaagde om over een rivier te racen. De jaren op de kalender zou worden genoemd in volgorde van wie als eerste arriveerde.

De rat gebruikte sluwheid om als eerste aan te komen, door met de kat op de rug van een os te rijden. De rat duwde de kat naar binnen voordat ze de kust bereikten en snelde naar de keizer. Hij werd uitgeroepen tot winnaar, gevolgd door de os.

Toen kwam de tijger, die worstelde met het getij, en toen het konijn, dat de rivier overstak en van steen naar steen sprong en zich vasthield aan een drijvende boomstam.

Als vijfde kwam de draak, die stopte om zowel de mensen te helpen door regen als het konijn te brengen, door het veilig naar de kust te blazen terwijl hij zich vasthield aan de drijvende boomstam.

De slang werd zesde, rijdend op de hoef van het paard, die zevende werd. De geit, de aap en de haan werkten samen om een vlot te maken en werden achtste, negende en tiende. De hond werd 11e omdat hij werd afgeleid door in het water te spelen, en het varken kwam als laatste omdat het stopte voor een hapje en een dutje.

De kat verdronk in de rivier en slaagde er niet in zijn plaats in de dierenriem te veroveren. Dit is waarom katten water haten en er volgens de legende hun levensmissie van maken om ratten te doden.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March