ASRA-voorzitter Uden: Jammer dat American Airlines stopt
07 Dec 2022, 00:00
foto


Cindy Uden, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA), vindt het bijzonder jammer dat American Airlines vanaf maart 2023 gaat stoppen met de dagelijkse vluchten op Suriname. Hiermee is een prima mogelijkheid voor reizigers ontnomen om elke dag rechtstreeks te kunnen vliegen naar de Verenigde Staten.

"Als agenten zijn wij nog in afwachting van een officieel schrijven van American Airlines over de stopzetting. Voor ons is niet alleen van belang de stopzetting, maar ook wat er zal gebeuren met de reeds gekochte tickets met de reisperiode na 1 maart 2023. Wat zal de procedure worden voor die mensen?" zegt Uden in gesprek met Starnieuws. American Airlines heeft na anderhalf jaar besloten Suriname te schrappen als destinatie door tegenvallende resultaten.

Uden zegt dat met het uitvallen van American Airlines er geen rechtstreekse mogelijkheid is om te vliegen naar de VS.
"De reiziger behoudt gelukkig de keuze tussen Surinam Airways, Copa Airlines en Caribbean Airlines. Van alle drie zijn de reisschema's beperkter in vergelijking met American Airlines. Dus geen dagelijkse vluchten en allemaal hebben een tussenstop", merkt de ASRA-voorzitter op.

Met American Airlines waren de tarieven concurrerend. De reisduur naar Miami was ook korter omdat het om rechtstreekse vluchten gaat. Het wachten voor de reisagenten is meer duidelijkheid over het afwikkelen tickets die al zijn gekocht. Het besluit van American Airlines betekent een terugslag voor de toerismesector.

Advertenties