Brazilië blikt Zuid-Korea in eerste helft helemaal in
05 Dec 2022, 18:02
Richarlison heeft zijn derde doelpunt in dit toernooi gescoord. (Foto: Reuters)

Brazilië neemt het in de kwartfinales op tegen Kroatië die zich eerder op de dag met penalty's ontdeed van Japan. in Stadium 974 blijven de Brazilianen dansen. Ofschoon de Zuid-Koreanen geen antwoord hadden op het spel van de Seleção, kwamen ze in de tweede helft beter opzetten. Ze kregen wat kansen, waarvan een leidde tot een eerredder. Het werd 4-1.

Brazilië scoort met hun eerste schot op doel. Het komt na wat magie van Raphinha langs de rechtervleugel. Hij laat zijn dansende voeten zien, speelt een een-twee en trekt hem dan vlak bij de byeline terug. Neymar kan, onder druk, geen balcontact krijgen, maar het valt op Vinicius Jr. en ondanks dat er vijf Zuid-Koreanen tussen hem en het doel staan, neemt hij de bal op en krult hem langs hen allemaal. Zeven minuten in de wedstrijd en de Seleção staat voor.

Woo-Young wil de bal wegwerken, maar raakt de voet van Richarlison. Strafschop! Kim Seung-gyu in het Zuid-Koreaanse doel probeert Neymar af te schrikken door dicht bij de linkerpaal te gaan staan. Neymar (12')maakt zich daar niet zo druk om, met de langzaamst mogelijke aanloop. Het houdt de keeper van Zuid-Korea voor de gek, die gaat zitten terwijl Neymar de bal kalm in de benedenhoek schuift. Dat is het 76e doelpunt van Neymar voor Brazilië. Nog één om het record van Pele te evenaren.

Hwang Hee-chan krijgt uit het niets bijna een doelpunt terug voor Zuid-Korea. Hij trapt de bal vanuit 10 meter afstand en Alisson, die voorheen helemaal niets had, duikt acrobatisch en kantelt hem over de top.

Het derde doelpunt is voor Richarlison. Zuid-Korea sneed open met een prachtige one-touch-beweging. Richarlison begint met wat jongleren met de bal, het is één aanraking, dan is Casemiro's pass perfect en Richarlison (29') schuift hem langs Kim Seung-gyu.

Brazilië weet van geen ophouden. Vinicius vindt de infiltrerende Lucas Paquetá (36') met een opwippertje, die laatste laat voor de vierde keer de netten trillen. Opnieuw uitstekend afgewerkt. De Seleção rolt Zuid-Korea helemaal op in de eerste helft.

Bijna een doelpunt voor Zuid-Korea. Son Heung-min, die de rustigste van de eerste helften had, krijgt een kans vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Alisson maakt een goede redding om de bal naar achteren te leiden voor een hoekschop, die op niets uitloopt.

Brazilië breekt op tempo en het is een kans van vijf tegen vijf. Neymar speelt naar Raphinha, maar Kim Seung-gyu maakt een goede redding om de bal weg te pareren.

Uiteindelijk krijgt Zuid-Korea zijn troostgoal. Paik Seung-ho knalt vanuit zo'n 13 meter richting doel. Alisson verslagen door het afgeweken schot.