Girls Trip: Duane Stephenson op tour in Brazilië
05 Dec 2022, 04:51
foto
Stephany Kasketi komt Reggae artist Duane Stephenson tegen in Brazilië.


Het shoppen in Fortaleza gebeurt bij een groothandel in de binnenstad. Daar is veel goedkoper en ook ruimer gesorteerd. We praten over 3 verdiepingen vol kraampjes met alles wat een shopaholic als ik nodig heeft... Schoenen, tassen, jumpsuits, jeans en vooral lingerie.

Heb me laten vertellen dat de fabrieken van lingerie en jeans in Fortaleza zelf staan dus de prijs kan laag gehouden worden in de miljoenenstad. Dat laat ik mij geen twee keer zeggen: lingerie sets van 16 Real, directoires van 6 Real, jeansbroeken van  US$ 15 omgerekend, aiooo ze zijn ingeslagen… De overige dames laten zich ook niet onbetuigd. Iedereen raakt verdwaald in the Biggest Shopping Center of the small Surinameses world. Je moet een lijstje hebben in de phone, anders lukt het echt niet….

In het hotel is het inpakken voor terugkeer naar Belem. De touroperator komt ons al vroeg ophalen en uitzwaaien. Met one of the Biggest Airlines terugvliegen heeft zo zijn voordelen: Latam Airlines heeft grote Boeings waarin er 420 mensen passen. Dus een hele drukke incheck. Wacht even… waar heb ik deze man eerder gezien? Lang, slank, dreadlocks… juist ja in AugustTown Jamaica en ook bij de STVS jaren geleden, toen ik nog naar reggae shows ging… Het is Duane Stephenson.

De artiest lijkt alleen te travelen. Hoe kan dat nou? De dames beweren dat hij het niet is, maar als gediplomeerde groupie toen van de Reggae en dancehallscene in Paramaribo weet ik het zeker! Bij Seatbelts sign off…sta ik op en zet mijn Jamaicaanse patois tong op:
Mi can believe this is whappening….mi brotha from Jamrock…is you Duane Stephenson…?!
Yes, zegt hij…. where are you from?
Me from Sweet Suriname but always happy in Jamrock man…
Me a tell them gyals you Duane, them nah believe mi….
Yes its me my sista, I just come from a show in Salvador de Bahia & have a concert tonight in Belem….wanna come?
Off course…me need some sweet Reggae vibes…where you manager at?
He’s somewhere in the plane here…I’ll check you out when we land ok…my sista?

Wel na so mi lob en…ik ga naar Reggae show in Belem. Bij de bagageband komt hij werkelijk, zoals afgesproken met zijn manager die Braziliaan is. Hij vertelt dat ze on tour zijn en op een reggaefestival spelen in Belem die om 17.00 uur begint - 45 Real voor de toegangskaart - ongeveer US$ 10. Als main act treedt Duane pas op om 01.00 u in de ochtend.

Ik laat niks merken maar was duidelijk teleurgesteld. Hetzelfde tijdstip van terugreis naar Su. AAioo valt tegen. Ik kan niet naar mijn favoriete artiest zijn show. Dan maar een foto…
By By….cutie pie….niks te maken met die dame die meereist. Heb je gezien hor groupiezuster….na wi ab den man…..hihihihi...

Stephany Kasketi

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April