President in gesprek met vp over uitlatingen
30 Nov 2022, 16:06
foto


President Chan Santokhi zal straks een onderhoud hebben met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk over diverse uitspraken die hij gedaan heeft. Brunswijk heeft aan journalisten gezegd dat hij achtervolgd wordt door veiligheidsdiensten van de president. Hij vindt dat de opsporing van partijgenoot Joël 'Bordo' Martinus een politieke aangelegenheid is om ABOP aan te pakken. Dit is ook al eerder gebeurd met zijn jongere broer Leo. Brunswijk heeft de zaken besproken met de president, maar die zou niet luisteren naar hem.

De president om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de vorige week een uitgebreid gesprek was met de vp over deze kwestie. Dit onderhoud heeft plaatsgevonden in bijzijn van Assembleevoorzitter Marinus Bee. Vandaag zal hij opnieuw hierover praten met Brunswijk. Het staatshoofd ontkent dat de politiek iets te maken heeft met de opsporing van Martinus.

Brunswijk stelde dat de president niet naar hem luistert, want hij heeft doorgegeven dat hij gevolgd wordt door zijn veiligheidsdiensten. De vp merkte op dat hij zich niet bedreigd voelt, "want je weet niet wie ik ben. Ik voel mij nooit bedreigd". Maar hij is zeer ontstemd over de situatie en heeft een tijdje 'verlof' genomen. Hij is van plan nog meer verlof op te nemen.

Brunswijk vindt dat er scenario's worden opgesteld om mensen dichtbij de vicepresident uit te schakelen. Hij heeft de president gewaarschuwd voor de scenario's, "maar de president luistert niet naar mij". Hij vindt dat het niet kan dat hij achtervolgd wordt door veiligheidsdiensten.  Als mensen doorgaan met het schrijven van scenario's gaat de situatie uiteindelijk uit de hand lopen, geeft hij aan.

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April