Stichting bezig met opzetten Surinaams Museum in Amsterdam
29 Nov 2022, 22:08
foto
Een delegatie van Stichting Surinaams Museum op bezoek bij de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname.


Er komt in Amsterdam een Surinaams Museum over de geschiedenis en bevolking van Suriname. De opening is gepland voor 25 november 2023. Dit zegt Jan Gerards, voorzitter van de Stichting Surinaams Museum, bij een bezoek aan de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). De organisatie is in Amsterdam bezig met het opzetten van het museum. Partijen zijn het erover eens dat de Inheemse geschiedenis daarin zeker vertegenwoordigd moet zijn.

De organisatie oriënteert zich ook in de dorpen. “Wij zijn nu in Suriname om van alle bevolkingsgroepen oral history (mondelinge geschiedenis) op te nemen voor het museum. Het is ook de bedoeling dat dit materiaal ter beschikking komt van Suriname”, zegt Gerards.

VIDS heeft afgesproken met de stichting dat het concept Suriname Museum gedeeld zal worden met de dorpsgemeenschappen. De mensen moeten ook de gelegenheid krijgen om hun visie en inzichten te delen over de onderwerpen en thema’s, die zij graag in zo’n museum belicht willen zien.

Behalve Gerards was ook Vincent Soekra en Ivette Forste van de Stichting Suriname Museum aanwezig bij het gesprek met VIDS-voorzitter Muriël Fernandes en directeur Cylene France van Bureau VIDS en Josee Artist (virtuele deelname).
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April