Duitsland sleept moeizaam kostbaar puntje binnen
27 Nov 2022, 18:03
Niclas Füllkrug zijn gelijkmaker tegen Spanje houdt Duitsland's hoop in leven. (Foto: Belga)

Spanje dat schitterde tegen Costa Rica (7-0) heeft in het Al Bayt Stadium de punten gedeeld met Duitsland dat zijn eerste wedstrijd tegen Japan heeft verloren (1-2). Spanje voert Groep E aan met vier punten uit twee gespeelde wedstrijden, terwijl Japan en Costa Rica er beide drie hebben uit twee wedstrijden. Duitsland heeft een punt en moet Costa Rica verslaan en hopen dat Spanje Japan verslaat om zich te kwalificeren.

Het eerste schot is van Dani Almo in de 7e minuut. Hij is aan de linkerkant, neemt de bal en knalt op Manuel Neuer, die prachtig redt. Spanje is in de stemming, Duitsland is gewaarschuwd. De Duitsers komen opzetten via Thomas Muller. Die geeft een pass door voor Serge Gnabry, wiens schot is gered maar hij was een fractie te vroeg. De vlag gaat omhoog.

Jordi Alba verslaat in de 39e minuut Serge Gnabry op rechts. Vrije trap Duitsland op Spaans grondgebied. Joshua Kimmich schildert de vrije trap op het hoofd van Antonio Rüdiger en die knikt de bal voorbij Unai Simon in doel. VAR komt ertussen. Buitenspel, geen goal.

Het is voor Spanje niet makkelijk om dezelfde kansen te creëren als tegen Costa Rica. Spanje controleert het spel en Duitsland moet de achtervolging inzetten.

Het is de vervanger van Ferran Torres in de tweede helft die Spanje op voorsprong brengt. Alvaro Morata. Zijn eerste echte actie in het strafschopgebied van Duitsland is om de dichtstbijzijnde paal aan te vallen en voor Niklas Sule te komen om een briljante tik te produceren om de lage voorzet van Alba langs Neuer te leiden. Het is een harde klap voor Duitsland.

De gelijkmaker komt van de vervanger van Thomas Müller. Niclas Füllkrug hangt de bordjes met een staalhard schot opnieuw in evenwicht. Leroy Sane krijgt de bal, passt hem naar Jamal Musiala en dan krijgt Fullkrug hem in een hoek en slaat hem absoluut kapot. Geen kans voor Simon.

Duitsland krijgt in extra tijd zijn enige gouden kans. Sané verslaat de buitenspelval en draagt de bal in het strafschopgebied en rond Simon. Een Spaanse verdediger komt terug en voert de bal uit voor een corner met een sliding.