Argentinië houdt WK-droom levend
26 Nov 2022, 18:08
Lionel Messi opent de score voor Argentinië en viert zijn doelpunt tegen Mexico. (Getty Images)

Argentinië heeft na zijn schokkend verlies van Saoedi-Arabië in zijn openingswedstrijd, bewezen dat het hem menens was. Tegen een stug spelend Mexico wonnen ze met 2-0 in het Lusail Stadium. Aanvoerder Lionel Messi opende de score in de tweede helft, terwijl Enzo Fernández zorgt voor tweede doelpunt. Zowel Saoedi-Arabië  als Argentinië hebben nu beiden drie punten uit twee gespeelde wedstrijden in Groep C. Polen voert de lijst aan met vier punten uit twee wedstrijden. Mexico blijft steken op 1 uit 2.

Er wordt met hoge intensiteit gespeeld, Mexico speelt agressief. Er zijn meer dan 25 minuten verstreken in Qatar en er is maar één poging geweest tussen de twee partijen. De actie kwam van Cesar Montes uit Mexico, maar hij slaagde er niet in het doel te raken. Beide teams zetten in op de verdediging. Het zijn de Argentijnen die de bal sneller op de andere helft krijgen.

Lionel Messi bestookt na het eerste halfuur de eerste keer het Mexicaanse doel. Een vrije schop van dicht bij de hoekschopvlag draait hij rechtstreeks richting goal, maar Guillermo Ochoa bokst die onder de lat weg. Het is dezelfde goalie die de penalty van de Poolse aanvoerder Robert Lewandowski had gestopt.

De rust komt in zicht als Mexico voor de eerste bal tussen de palen zorgt. Alexis Vega mag vanop dertig meter een vrije schop trappen, hij trapt over de muur van Argentinië naar de winkelhaak maar doelman Emiliano Martínez klemt het leer met een spectaculaire duik.

Andres Guardado, de aanvoerder van Mexico, heeft een goede wedstrijd. Al 36-jarige toont hij over de energie te beschikken van een 18-jarige. Vega probeert nog met een afstandsschot dat niet ver over de kruising verdwijnt.

Na de rust jaagt Messi een vrije trap over de Mexicaanse muur over het doel van Ochoa. Uiteindelijk is het Messi die de ban breekt. Er is heel, heel lang gewacht op dat moment van magie. Een briljant doelpunt, terwijl het er niet uitzag dat Argentinië zou scoren. Messi hangt gewoon rond, 30 meter van het doel, wanneer hij wordt aangespeeld. Hij heeft tijd en ruimte, laat de bal met zijn linkervoet over zijn lichaam bewegen en hamert de bal met zijn tweede aanraking op de stuit in de hoek. Geen kans voor de keeper. Messi drukt zijn stempel. Argentinië op voorsprong met nog 25 minuten te gaan in reguliere speeltijd.

Argentinië komt meer in het spel en het is invaller Enzo Fernández die zorgt voor de kers op de taart. Argentinië werkt een korte hoekschop in, terwijl Mexico achterin in slaap valt. Fernandez pikt de bal op aan de rand van het strafschopgebied, maakt een mooie stap over een paar verdedigers en krult vervolgens een heerlijk schot in de verre rechterhoek.

Enzo Fernández scoort pakt ook zijn WK-goal tegen Mexico. (Getty Images)

Messi heeft nu evenveel WK-doelpunten als Diego Maradona (acht), met alleen Gabriel Batistuta (10) die meer scoorde voor Argentinië tijdens de competitie.