In Nickerie al 75% ambtenaren geregistreerd
10 Nov 2022, 19:47
foto
Minister Bronto Somohardjo van Biza onderhoudt zich met ambtenaren die zich zijn komen registreren in Nickerie. (Foto: Biza)


Ruim 75% van de ambtenaren in Nickerie heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om zich fysiek te registreren. Speciaal hiervoor heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) de mobiele unit van de Verplichte Landsdienarenregistratie naar het westen gedirigeerd om de ambtenaren tegemoet te komen. President Chan Santokhi roept de ambtenaren op om zich te registreren.

Minister Bronto Somohardjo reisde dinsdag af naar Nickerie om de ambtenaren een hart onder de riem te steken. “Ik ben verheugd om te zien dat de ambtenaren het belang van de registratie inzien, want met deze registratie kunnen we echt een aanvang maken met het herstructureren van de overheid,” benadrukte Somohardjo.

Met deze registratie, kan volgens de bewindsman, de demotivatie onder de plichtsgetrouwe ambtenaren weggewerkt worden. Nu worden de werkwillige ambtenaren zichtbaar, maar ook de spookambtenaren onderstreept Somohardjo. Hij benadrukt nog steeds: “go registreer anders y’o skeer, want aan het niet registreren zijn sancties verbonden.”

Wat de gesprekken met de verschillende bonden betreft, is minister Somohardjo tevreden. Inmiddels heeft de bond van de Brandweer en de bond van beveiligingsambtenaren het verzoek gedaan om de mobiele unit ook in te zetten  waarop reeds positief is gereageerd door de leiding van Biza.

President Santokhi heeft in De Nationale Assemblee aangegeven dat het afgelopen is met het krijgen van gratis loon, terwijl er daartegenover geen arbeid wordt geleverd. Inmiddels heeft het staatshoofd in een videoboodschap de ambtenaren opgeroepen zich te registreren. “Het komt erop neer dat we veel ambtenaren hebben, waarvan we niet weten wat hun opleidingen zijn, wat hun competenties zijn, waar ze werken, welke afdeling ze zitten, zijn ze op de juiste werkplek of misschien elders ingezet,” schetst het staatshoofd de huidige situatie van ambtenaren. De loonkosten zijn ruim een derde deel van het budget, stelt de president en dat is veel te veel.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April