Premier Rutte aangekomen in Suriname
12 Sep 2022, 13:51
foto
De Nederlandse premier Mark Rutte wordt op de luchthaven verwelkomd door minister Albert Ramdin. De minister kwam per helikopter aan op Zanderij ter verwelkoming van de regeringsleider. (Foto's: René Gompers)


De Nederlandse premier Mark Rutte is vanmiddag, zoals gepland, aangekomen in Suriname. Hij is op de Johan Adolf Pengel Luchthaven verwelkomd door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Minister Liesje Schreinemacher van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking maakt eveneens deel uit van de delegatie. Zij is zondag in Suriname aangekomen. Ook reizen VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen en diverse Nederlandse bedrijven mee. Het bezoek staat in het teken van het versterken en verbreden van de bilaterale relatie tussen Nederland en Suriname en bevestigt de bijzondere historische band tussen beide landen.

Premier Rutte is met een regeringstoestel aangekomen in Suriname.

Vanmiddag rond 16.00 uur is er een ontmoeting met president Chan Santokhi. Na een bilaterale meeting heeft de pers de gelegenheid om op de persconferentie die wordt gehouden, vragen te stellen. De Nederlandse delegatie heeft een druk programma af te werken tijdens het tweedaagse bezoek.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April