Ramdien vraagt ingrijpen president verergerde criminaliteit
04 Sep 2022, 10:45
foto
Assembleelid Harriet Ramdien


Assembleelid Harriet Ramdien (VHP) maakt zich ernstige zorgen over de ergere vormen die de criminaliteit aanneemt. Zij heeft herhaalde keren de aandacht gevraagd in De Nationale Assemblee over de veiligheidssituatie in het land, maar ze merkt dat de roofovervallen niet afnemen. Mensen leven in vrees en grote angst. Het district Nickerie dat altijd bekend gestaan heeft als een van de veiligste districten, is de afgelopen dagen opgeschrikt door moord en  overvallen bij klaarlichte dag. Daarom heeft zij een brief geschreven naar president Chan Santokhi met de vraag voor snelle ingrijpen.

"De laatste tijden komt het vaak voor dat de criminaliteit ergere vormen aanneemt. Zelfs de oudjes blijven niet bespaard en het schijnt dat de aanval op deze doelgroep juist het hoogst is. Terwijl deze doelgroep, die nu een zorgeloze ouderdom verwacht te hebben, met moeite uitkomen met hun AOV en pensioen, worden ze slachtoffers van berovingen en leven in angst.

Ook ondernemers, die juist werkgelegenheid creëren en voor inkomsten voor het land opbrengen, blijven niet bespaard en riskeren vaak ook hun leven. Indien de kranten worden opengegooid, baart het ons zorgen om te lezen welke vormen van criminaliteit in omvang en in soort allemaal voordoen. Tijdens ontmoetingen met personen, krijg ik vaak te maken met bezorgde burgers die zich niet langer veilig voelen. Er leeft een soort vrees om zich vrij in het openbaar te begeven met
eigendommen.

President, onder uw bewind als minister van Justitie en Politie hebben wij een trackrecord van zero tolerance gekend. Met u, nu als president, wordt verwacht dat het nog beter zal moeten gaan op dit gebied van veiligheid en ordehandhaving in het hele land, alsook aan de grenzen van het land. President, aan u wordt verzocht dringend en met de meeste spoed in te grijpen, zodat wij weer in een veilig Suriname kunnen leven. Hopende op snelle ingrijpen uwerzijds, verblijf ik met de vriendelijke groeten", schrijft Ramdien.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April