Zware regenval brengt Indiase stad tot stilstand
06 Jul 2022, 12:38
foto
In verschillende delen van de stad staat het water tot het middel. (Getty Images)


Het is weer die tijd van het jaar waarin zware regenval in de Indiase stad Mumbai en nabijgelegen gebieden de levens van miljoenen mensen in de financiële hoofdstad van het land heeft verstoord. Veel delen van de stad blijven overstroomd in het middeldiepe water terwijl onophoudelijke regens de stad teisteren en overstromingen veroorzaken.

De weerafdeling van India heeft een code oranje waarschuwing afgegeven voor de stad en de aangrenzende districten en voorspelt zware tot zeer zware regenval in de komende vijf dagen.

Teams van de National Disaster Response Force - een gespecialiseerde strijdmacht die reageert op levensbedreigende rampen in het land - zijn uit voorzorg in de stad ingezet.

Moessonregens zijn rond deze tijd van het jaar gebruikelijk in de deelstaat Maharashtra, waar Mumbai ligt. Ze staan ​​ook centraal in het leven van mensen en vormen het lot van miljoenen boeren die afhankelijk zijn van de regen om hun producten te verbouwen.

Maar experts zeggen dat klimaatverandering de regen de afgelopen jaren uitzonderlijk hevig en minder voorspelbaar heeft gemaakt. Ongecontroleerde stedelijke ontwikkeling leidt vaak tot overstroomde straten en huizen en veroorzaakt verkeersopstoppingen.

Duizenden mensen migreren elke dag naar Mumbai op zoek naar banen die de snelle bouw stimuleren, die vaak niet gereguleerd is. Veel gebieden hebben verouderde drainagesystemen en dat veroorzaakt ook overstromingen. De uitgestrekte mangrovemoerassen van de stad, die bij overstromingen als natuurlijke buffer fungeren, zijn in de afgelopen decennia ook bebouwd.

Op dinsdag bezocht Maharashtra's nieuw benoemde eerste minister, Eknath Shinde, de controlekamer voor rampenbeheer om toezicht te houden op hulp- en reddingsinspanningen, terwijl bewoners door stinkend water waden terwijl riolen overstroomden en wegen vulden met modder.

In veel gebieden werden forensentreinen - de levensader van het transportsysteem van Mumbai - verstoord, waardoor de doorgaans bruisende stad tot stilstand kwam.

In het Thane-district zijn veel bewoners uit laaggelegen gebieden verhuisd naar stormopvangplaatsen terwijl het water door hun huizen klotste. En de Kundalika-rivier, gelegen aan de rand van Mumbai, stroomde boven het gevarenniveau, meldde persbureau PTI.

Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April