EZ maakt zich sterk voor verbeterd ondernemersklimaat
29 Jun 2022, 22:29
foto
De minister van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie, Rishma Kuldipsingh, aan het woord bij de opening van het Doing Business Seminar in hotel Ramada.


Deelnemers aan het Doing Business Seminar buigen zich over samenwerkingen ter bevordering van wederzijdse handel. De minister van Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie (EZ), Rishma Kuldipsingh, benadrukte dinsdag bij de opening van de bijeenkomst in hotel Ramada, het belang van het bevorderen van het ondernemersklimaat en het concurrentievermogen door innovatie in de verschillende sectoren.

Het seminar is georganiseerd door de Trinidad en Tobago Manufacturers Association (TTMA) en het Suriname Business Development Center (SBC). Kuldipsingh zei het lovenswaardig te vinden dat de verenigingen en de ondernemingen interesse hebben getoond om zaken te doen met Suriname.

“Ondernemingen zijn de dragers van de economie en zijn degenen die concurreren op de lokale en internationale markt”, stelt Kuldipsingh. “Hoe hoger hun inkomsten, hoe hoger het nationaal welvaartsniveau kan zijn als gevolg van gecreëerde banen, belastingen en de spil van hun economische activiteiten.”

Kuldipsingh heeft aangegeven dat momenteel de aandacht wordt gevestigd op een verbeterd vestigingsklimaat dat leidt tot een sterke concurrentiepositie; innovatieve producten en processen; innovatie op basis van de bescherming van intellectuele eigendom. Het ministerie van EZ wil met name wederzijdse handelsregelingen en het herbevestigen van de implementatie van een interne markt en economie voor alle Caricom-lidlanden, versterken en bevorderen, schrijft de voorlichting van EZ.

Advertenties