Incident SLM-vlucht uit Miami in Georgetown
29 Jun 2022, 12:23
foto


De SLM vlucht PY422 uit Miami/Georgetown is vertraagd. Na de landing, geparkeerd aan de gate en haast gereed voor het uitstappen van de passagier, is per abuis de achterste nooduitgang van het vliegtuig van World Atlantic Airline geactiveerd geworden. Hierdoor raakte de 'tailcone' (staartkegel ) van dit vliegtuig los, hetgeen ook zo dient te geschieden bij de activering.

Het onderzoek naar dit incident wordt primair uitgevoerd door World Atlantic Airline welke recentelijk door Surinam Airways is ingehuurd voor het uitvoeren van vluchten op de regionale route. Surinam Airways voert haar eigen onderzoek uit naar het voorval, meldt de SLM in een persbericht. Intussen wacht Surinam Airways de officiële rapportage af, terwijl technici reeds in stelling worden gebracht voor het installeren van de 'tailcon'. Hierna worden de gestrande passagiers vervoerd naar Paramaribo.

Passagiers voor de vluchten naar Georgetown en Miami van vandaag worden vanmiddag geïnformeerd over hun nieuw vluchtschema. Aan passagiers wordt gevraagd verdere berichtgeving aangaande nieuwe vertrek- en aankomsttijden af te wachten. Surinam Airways biedt haar verontschuldiging aan voor het ontstane ongerief.
Advertenties