ABOP/PL fractie zal voortaan zelfstandig optreden in DNA
28 Jun 2022, 13:16
foto
ABOP/PL fractieleider Obed Kanapé zojuist in De Nationale Assemblee.


De ABOP/PL fractie zal vanaf vandaag zelfstandig opereren in De Nationale Assemblee. Dit heeft fractieleider Obed Kanapé zojuist meegedeeld in De Nationale Assemblee. Tot nu toe trad Asis Gajadien (VHP) als fractieleider van de coalitie. Er is duidelijk een kink in de kabel gekomen binnen de coalitiefractie. De ABOP/PL fractie had eerder een brief ondertekend waarbij Gajadien erkend werd als de coalitiefractieleider.

Na de mededeling van Kanapé wilde fractieleider van de NDP, Rabin Parmessar, weten wat dit betekent. Houdt het in dat Gajadien niet meer het woord voert namens de coalitie, wilde hij weten. NPS fractieleider Gregory Rusland ondersteunde Assembleevoorzitter Marinus Bee dat er diverse fracties zijn. De NPS heeft zich altijd als een onafhankelijke fractie opgesteld. Alleen indien het om algemene coalitiestandpunten ging, werd het overgelaten aan Gajadien om die kenbaar te maken.

Bee merkte op dat bij fractieleidersoverleg er altijd diverse fractieleiders werden uitgenodigd. Zo was Kanapé als de fractieleider van ABOP/PL er altijd bij. Kanapé deelde mee dat per direct alle standpunten van de fractie zelf verwoord zullen worden. Na de mededeling van Kanapé heeft vicevoorzitter Dew Sharman om een schorsing gevraagd.
Sharman deelde na de hervatting van de vergadering mee dat in een huishoudelijke vergadering deze kwestie zal worden besproken. 
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April