Staatsolie tekent MoU met Trinidadiaanse staatsbedrijven
28 Jun 2022, 07:43
foto
Moment van ondertekening van het MoU door v.l.n.r: Arlene Chow – CEO Heritage; Annand Jagesar – CEO Staatsolie en Mushtaq Mohammed, General Manager Paria. Onder toeziend oog van Stuart Young, minister van Energie van Trinidad & Tobago.


Met het tekenen van een Memorandum of Understanding (MoU), zijn Staatsolie Maatschappij Suriname NV (Staatsolie) en partners Heritage Petroleum Company Limited en Paria Fuel Trading Company Limited, beide uit Trinidad & Tobago, overeengekomen om besprekingen aan te gaan over het identificeren van wederzijds voordelige partnerschaps-
mogelijkheden. De MoU is maandag getekend.

De samenwerking zal zijn op drie gebieden, te weten: exploratie en productie, handel en marketing, en Environmental, Social & Governance (ESG), oftewel Milieu, Maatschappij & Governance. Het MoU werd getekend door de directeuren van de drie bedrijven, in bijzijn van de minister van Energie van Trinidad, Stuart Young.

De ondertekening van het MoU luidt de start in van de samenwerking tussen de respectieve staatsenergiebedrijven en het bouwen van sterkere relaties tussen de energiesectoren van Suriname en Trinidad en Tobago, schrijft de Corporate Communication van Staatsolie.

Heritage Petroleum Company Limited en Paria Fuel Trading Company Limited zijn staatsbedrijven van Trinidad & Tobago. Heritage Petroleum Company Limited (Heritage) is vanaf 1 december 2018 operationeel met een focus op exploratie, ontwikkeling, productie en verkoop van crude olie. De productie is +/- 40.000 barrels olie per dag waarvan ongeveer 50% uit de offshore-productie en het ander deel door de onshore-productie en samenwerkingen met andere bedrijven.

Paria Fuel Trading Company Limited (Paria Fuel) is een dochteronderneming van Trinidad Petroleum Holdings en is verantwoordelijk voor invoer en lokale distributie van geraffineerde brandstof en verkoop van aardolieproductie. Ongeveer 45.000 barrels aan brandstofproducten worden per dag verhandeld in Trinidad en de regio.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April