Surinaamse militairen getraind in humanitaire hulpverlening
28 Jun 2022, 09:41
foto
Momentopname van de training humanitaire hulpverlening bij rampen. (Foto's: Defensie)


Drie militaire instructeurs van het Civil Affairs Team 862 (98th Civil Affairs Battalion - Special Operations/Airborne) uit de Verenigde Staten, hebben een maand lang kennis en ervaringen met Surinaamse militairen uitgewisseld over humanitaire hulpverlening bij rampen (Humanitarian Assistance and Disaster Relief).

Manschappen van de Militaire Geneeskundige Dienst (MGD), Opleiding en Operaties (G3), Personeelszorg en Civiele Militaire relaties (G5), Luchtmacht en de Marine hebben meegedaan aan de training. Het gaat hierbij om medische hulpverlening en het overschrijden van verschillende hindernissen bij het evacueren van slachtoffers, het maken van assessments op grond van specifieke omstandigheden, informatiemanagement en het werken met een landkaart om de situatie binnen een bepaald gebied goed in beeld te brengen.

De training moet ervoor zorgen dat bestaande vaardigheden van Surinaamse militairen zowel in theorie als in de praktijk worden aangescherpt. De afgelopen periode hebben de trainees en instructeurs als onderdeel van een real life experience training, een veldbezoek afgelegd aan onder andere het district Brokopondo. Samen met districtscommissaris Ludwig Mendelzoon zijn er gesprekken gevoerd en is er een assessment gemaakt van de situatie in het district.  

Met het uitvoeren van een assessment bij de Luchtmacht van het Nationaal Leger zijn bestaande vaardigheden op het gebied van acute hulpverlening aan ver gelegen of moeilijk bereikbare gebieden, verder aangescherpt, meldt de voorlichting van Defensie.

De uitwisseling is onderdeel van een Joint Combined Exchange Training (JCET-training) tussen Suriname en de Verenigde Staten. De JCET-training is verzorgd door captain Michael Esquitin, sergeant first class Michael van Horn en staff sergeant Daniel Sumakeris.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March