STS/LBO Nickerie moet beroepsonderwijs verbeteren
27 Jun 2022, 20:24
foto
President Chan Santokhi krijgt samen met zijn delegatie een rondleiding in de nieuwe praktijklokalen van STS/LBO Nickerie.


STS/LBO Nickerie heeft een aanwinst van vier nieuwe praktijklokalen. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zegt dat de totstandkoming van de vier praktijklokalen onderdeel zijn van het Technical and Vocational Educatipn and Training(TVET) project dat haar departement in uitvoering heeft. Dit project zal in verschillende districten worden uitgevoerd.

President Chan Santokhi die in het weekend in het rijstdistrict was, heeft de nieuwe praktijklokalen officieel in gebruik genomen in bijzijn van minister Levens. "Elk kind heeft een talent en met de moderne technologie is het erg belangrijk om te investeren in onze jongeren," stelde het staatshoofd.

Met de ingebruikname van de vier praktijklokalen in het rijstdistrict krijgen de jongeren de gelegenheid een bijdrage te leveren aan de verschillende productiesectoren en op de arbeidsmarkt. Santokhi heeft de jongeren opgeroepen een bewuste keuze te maken om zo hun toekomst veilig te stellen.

STS/Nickerie bestaat op 01 oktober 40 jaar, heeft zo'n 240 leerlingen en 40 leerkrachten. De leerkrachten van het Beroepsonderwijs zullen volgens minister Levens worden getraind in het werken met de nieuwe machines en handgereedschappen.

Niemand is zo blij als de vijftienjarige Thomas, B. leerling van de bouw afdeling. Hij krijgt zijn ogen uit in de nieuwe praktijklokalen en verlustigt zich aan de nieuwe machines en materialen. "Dit inspireert mij om nog harder mijn best te doen. Ik ga het beste ervan maken. Ik kijk nu al uit naar de dag dat ik gebruik zal mogen maken van de verschillende gereedschappen."


Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April