Colombia: Tribune stort gedeeltelijk in, vier doden
27 Jun 2022, 11:27
foto
Een luchtfoto van de ingestorte tribune in een arena in de Colombiaanse gemeente El Espinal, ten zuidwesten van Bogota. (Foto:AFP)


Vier mensen zijn zondag gedood en ongeveer 70 anderen zijn gewond geraakt toen een deel van een tribune instortte bij een arena in de stad El Espinal, Colombia. Video's die op sociale media werden geplaatst, toonden dat het gedeelte van de tribune naar voren viel in de ring, waar de lokale bevolking deelnam aan stierenrennen die verband hield met de feestdag van Sint-Pieter en Sint-Paulus.

"Er zijn op dit moment vier doden - twee vrouwen, een man en een minderjarige", vertelde de provinciale gouverneur van Tolima, Jose Ricardo Orozco, aan de lokale Blu Radio.

Niemand zat nog vast in het wrak, vertelde majoor Luis Fernando Velez, directeur van de civiele bescherming in de provincie, aan de lokale televisie van Caracol. Verschillende mensen die als vermist waren opgegeven, zijn terecht.

"De noodsituatie is overwonnen op de plaats van het incident. Ongeveer 70 mensen raakten gewond", zei Velez.

Ambulances werden gestuurd vanuit de nabijgelegen steden Ibague en Melgar om de gewonden te helpen, die het ziekenhuis van El Espinal hebben overspoeld, zei Velez. Hij voegde toe dat hij niet precies wist waarmee de tribune was gebouwd, maar het leek op houten planken.

Het incident van zondag vond plaats tijdens een traditioneel "corraleja" -evenement, waarbij leden van het publiek worden aangemoedigd de ring in te gaan om de stieren aan te vallen. Een stier ontsnapte uit het stadion en zorgde voor paniek in de gemeente.

Soortgelijke ongelukken zijn in het verleden gebeurd in andere Colombiaanse stierenvechtlocaties.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April