Te midden van hoge gasten Cocktail Lounge Mingle geopend
25 Jun 2022, 16:39
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk, president-commissaris Cocktail Lounge Mingle, Soenildat Kalloe, Assembleevoorzitter Marinus Bee en genodigden brengen een toast uit. (Foto's: René Gompers)


Een gezellige drukte, blijde gezichten, ontspannen mensen in een cocktail bar van internationale allure. Vrijdag is in aanwezigheid van de coalitietoppers -en andere hoge gasten- de Cocktail Lounge Mingle aan de Ringweg geopend. Een plakkaat is onthuld door vicepresident Ronnie Brunswijk en eigenaar tevens president-commissaris Soenildat Kalloe. President Chan Santokhi die ook op de sprekerslijst stond, heeft zich laten vertegenwoordigen. Over kritiek maakt men zich niet al te druk. Op de avond is nadruk gelegd op “een droom die in vervulling is gegaan,” over de bijdrage van ondernemers aan de ontwikkeling van een land én dat de regering meer moet gaan doen om het ondernemerschap te bevorderen.


“Men vraagt zich af waarom ik de hele regering moet roepen omdat je een cocktail lounge opent,” haalt Kalloe in zijn toespraak aan. “Mensen, als je het traject van mijn leven kent zou ik zelfs de president van Amerika willen uitnodigen. Het komt door zweten, hard werken en geloof in jezelf. En geloven dat het goed moet gaan in Suriname.” Kalloe is niet altijd een succesvolle ondernemer geweest. Hij is na het afronden van de middelbare school taxichauffeur geworden. Hij heeft pas later kennis gemaakt met de zakenwereld, geeft de ondernemer aan.

“Een land kan opgebouwd worden door een goeie democratische regering, goed ondernemerschap en een intelligente governor,” benadrukt Kalloe. “Want onze rente, de rente bij de banken is te hoog. De rente in Suriname is te hoog voor ontwikkeling. Als je van de school af bent, je hebt een baan… je kan geen huis kopen. De regering kan je geen huis met perceel geven. Dus wij als ondernemers moeten onze steentje bijdragen. Wij doen dat met de mall waar we straks 1.000 werkplaatsen zullen hebben.”

Kalloe vervolgt: “Dus mensen die straks commentaar gaan leveren dat de regering naar een cocktail launch is geweest, hou het voor jezelf en ga werken. Creëer iets en laten we bewijzen dat we Suriname ook naar andere hoogten kunnen brengen. Het doet me pijn wanneer ik lees Guyana dit, Guyana dat. En Suriname, fawaka? We kunnen niet blijven staan, de regering de hele dag bekritiseren en niets doen.”

De bar is onderdeel van de International Mall of Suriname. Het complex wekt bij de bezoeker de indruk alsof hij “even in het buitenland” vertoeft. Districtscommissaris Ricardo Bhola en Urmila Ramlagansingh hebben namens de president een felicitatieboodschap overgebracht. De president is net als Brunswijk onder de indruk van de potentie van het complex. De vicepresident stelt de ondernemer als voorbeeld voor anderen, in het bijzonder de jeugd. “Volhouden en je zult je doel bereiken," geeft hij ze mee.

Assembleevoorzitter Marinus Bee is vereerd om bij de opening te zijn, maar verwacht ook veel kritiek. “Maar dat houdt ons scherp,” geeft hij aan. Het gaat maken dat we verder gaan werken aan de opbouw van dit land.” Hij erkent dat zaken doen in Suriname erg moeilijk is. “Maar desondanks zien we dat wat hier is neergezet, geweldig en zeer uitnodigend is.”

Bee roept  de regering op om het ondernemerschap meer te stimuleren en te faciliteren. “Want dat is belangrijk. Want als we meer Kalloe’s hebben, meer mensen hebben die geloven dat we het kunnen maken, dan mi e bribi dat Sranan oh de wan moro betre presi fu tan.” De bar is vanaf maandag open voor het grotere publiek. De rest van het complex wordt later dit jaar geopend.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April