Stichting Sari strijdt tegen milieuvervuiling
25 Jun 2022, 22:41
foto
Particulieren en overheid blijven samen werken om Nickerie te ontdoen van vuil en de mensen ervan bewust te maken hun omgeving schoon te houden.


'Awareness for reducing plastic use! Clean Nickerie together.' Met dit milieuproject timmert Stichting Sari aan de weg om de Nickeriaanse gemeenschap bewust te maken van de gevaren en gevolgen van milieuvervuiling, waar onverantwoord gebruik plastic een grote boosdoener is.

Het project is al uitgevoerd in de ressorten Wageningen, Henar en Paradise. De gemeenschap heeft er in elk geval een goed gevoel van overgehouden. "Stichting Sari heeft de aanzet gegeven om ons te laten zien hoe het moet," zegt Thisha R. (32) die woont in Wageningen. "Ik hoop dat de mensen het tot zich laten doordringen hoe belangrijk het is als je milieu schoon is. Je voelt je gewoon happy," laat ze Starnieuws weten.

In Paradise zijn vrijdag alvast 114 zakken vuil opgehaald. "Ik hoop dat die Awareness inderdaad komt. Wij als gemeenschap moeten ervoor zorgen en ernaartoe werken dat onze omgeving schoon en gezond blijft", zegt Prem, M. (40) die geboren en getogen is in het woongebied.

Het project is een 'Global climate change Alliance plus initiative (GCCA en initiative) dat de Europese Unie betaalt. De vuilophaalwerkzaamheden zijn voorafgegaan aan de sessies.  Ambtenaren van Openbaar Groen, de bestuursdienst en bewoners hebben de handen ineengeslagen met coördinator Joyce Toelsie om de mensen niet alleen fysiek te tonen hoe hun omgeving schoon te houden, maar ook psychisch.

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April