President: Snelle verwerking aardgas belangrijk
24 Jun 2022, 20:53
foto
President Chan Santokhi in De Nationale Assemblee


President Chan Santokhi wil dat het aardgas dat op zee gevonden wordt, sneller wordt verwerkt. Hiermee kan worden ingespeeld op de toegenomen vraag naar gas in de wereld sinds de oorlog tussen Rusland en Oekraine is begonnen. Gas is naast brandstof ook een grondstof voor kunstmest. Op 27 juni begint de Suriname Energy, Oil and Gas Summit (SEOGS), een internationale bijeenkomst over de olie- en gasvondsten in de zee.

“Het is belangrijk dat we onze eigen ‘oil and gas’ strategie gaan ontwikkelen,” riep Santokhi in de Nationale Assemblee. “Een strategie gebaseerd op de veranderende wereld. Een wereld waar een oorlog gaande is en er een enorme dreiging is voor de levering van gas. Een enorme uitdaging voor ons als land met  enorm gaspotentieel- samen met Guyana- om mogelijkheden te bekijken om dat gas sneller te exploiteren. Om zodoende  in te spelen op de vraag naar gas in de wereld.”

“Aan de andere kant zien we dat er enorm veel schaarste is aan kunstmest,” vervolgt het staatshoofd. “Dit bedreigt de voedselzekerheid. Een van de belangrijke grondstoffen voor kunstmest is gas. Dat moeten we zien te ontwikkelen.  Zodat er in de wereld geen voedselschaarste ontstaat. Ook hier zien we nieuwe ontwikkelingen, nieuwe inzichten. Al deze zaken moeten we bespreken op de summit.”

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April