Column: Anti-voetbalgedrag
26 May 2022, 00:59
foto
De agenda van de algemene ledenvergadering die zaterdag 28 mei wordt gehouden.


De Uefa Champions League, ook wel het miljoenenbal genoemd is het meest prestigieuze en belangrijke voetbaltoernooi van Europa. Zoals de roepnaam al doet vermoeden gaat er enorm veel geld om in deze competitie. Er wordt niets aan het toeval overgelaten om deze competitie aantrekkelijk te maken. De promotie is ongekend en de prijzenpot is er een om u tegen te zeggen. Om de laatste reden gaan spelers tot het uiterste om de hoofdprijs in de wacht te slepen. Qua prestatiedrang is het te vergelijken met de NBA play-offs waarbij spelers alles in het werk stellen om de beker te kunnen pakken. De wedstrijden trekken veel publiek en ook degenen die niet lijfelijk aanwezig kunnen zijn doen er alles aan om de wedstrijden te kunnen volgen. Hoewel er geen Surinaamse clubs deelnemen aan dit toernooi, is het aan de stille wegen op de wedstrijddagen te merken dat ook hier te lande velen getuige zijn van de veelal spectaculaire matchups. Velen kijken dan ook reikhalzend uit naar de finale die voor zaterdag 28 mei 2022 om 16:00u op programma staat.

Aangezien de Unie van Europese Voetbal Associaties (UEFA) ruim van te voren bekend maakt waar, wanneer en op welk tijdstip de finale wordt afgewerkt, hebben velen hun agenda op deze middag bewust vrijgelaten om te kunnen genieten van de ultieme strijd om de cup met de grote oren. Aanvankelijk vond de finale evenals de overige wedstrijden, plaats op een doordeweekse dag. Om deze happening tot een familie-aangelegenheid te maken, is de UEFA in 2010 ertoe overgegaan om het climax van de Champions League te verplaatsen naar zaterdagmiddag. De meesten zijn op die middag vrij van het werk, dus zouden ze in gezinsverband kunnen genieten van dit sluitstuk. De meesten zijn dankbaar voor dit besluit van de Unie en maken er inderdaad een familie-aangelegenheid van.

Hoe zuur is het dan als blijkt dat de Surinaamse voetbalautoriteit uitgerekend op deze middag een verdaagde alv uitschrijft, terwijl de datum van de finale al jaren bekend is. Het bestuur van de SVB geeft hiermee blijk van een anti-voetbalgedrag. Het is niet ongewoon dat een finalewedstrijd in de verlenging gaat en door strafschoppen wordt beslist, dus zou het goed kunnen dat het tijdstip van 18:00u in gedrang komt. Ook al zou de wedstrijd in de reguliere speeltijd worden beslist dan nog is het voor velen niet haalbaar om op het aangegeven tijdstip aanwezig te zijn. Het heeft er veel van dat de bewuste datum opzettelijk is gekozen in de hoop dat weinigen komen opdagen. De echte voetballiefhebbers zullen graag getuige willen zijn van het treffen, terwijl degenen die om andere redenen betrokken zijn bij de voetballerij zonder moeite zullen ingaan op de convocatie.

Wil men op die manier af zijn van de opposanten? Dit is toch te gek voor worden dat juist de voetbalbestuurders op de middag van de belangrijkste competitiewedstrijd een belangrijke alv plannen? Dit is het zoveelste bewijs dat het deze bobo's niet om voetbal te doen is. Het is nu aan de leden om op gepaste wijze af te rekenen met het anti-voetbalgedrag van dit bestuur.

Mireille Hoepel
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April