Voetganger overleden na aanrijding; oproep nabestaanden
20 May 2022, 19:33
foto


De politie roept nabestaanden van een voetganger die vrijdagochtend dodelijk werd aangereden aan de Ringweg Zuid om contact te maken. Er zijn nog geen gegevens van de overledene bekend.

Bij aankomst van de politie van het bureau Centrum, was de ambulance reeds ter plaatse. Het medische team van de ambulance gaf de politie te kennen dat het slachtoffer geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast, meldt de politie Public Relations.

Onderzoek wees uit dat de automobilist over Ringweg Zuid reed en ging in de richting van de Prinsessestraat. De voetganger liep op de linkerberm eveneens in dezelfde richting. Ter hoogte van de Prinsessestraat kwam de voetganger door tot nog toe onbekende redenen op de rijhelft van de auto met voor hem het noodlottige gevolg. De bestuurder verloor daarbij de controle over de besturing van zijn voertuig, kwam op de rechter berm terecht en belandde vervolgens in de Boomskreek.

De 47-jarige autobestuurder M.A. die met de schrik is vrij gekomen, bleek onder invloed van alcohol te hebben deelgenomen aan het verkeer. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd. Hij werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau. Toen M.A. nuchter was is hij voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam van de voetganger is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.

Nabestaanden of zij die denken deze manspersoon te hebben gekend, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van het bureau Centrum.
Advertenties