NDP bezorgd over buitenlandbeleid regering
21 May 2022, 04:44
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse aan het woord tijdens een kaderbijeenkomst in Ocer. Hij riep de partijleden op om maximaal te werken aan de doelen van de organisatie. (Foto: NDP Media & Communicatie)


De regering is niet ingegaan op het voorstel tot nationale dialoog, waardoor de NDP genoodzaakt is om op gepaste wijze invulling te geven aan de roep van haar achterban. De partij heeft een kaderbijeenkomst gehouden om informatie te verschaffen over de actuele onderwerpen. Er werd stilgestaan bij het Surinaamse belang tegenover dat van het buitenland.

Er werd oplettendheid gevraagd voor de relatie Suriname-Guyana met betrekking tot de beloften van visvergunningen, de gezamenlijke bouw van een brug over de Corantijnrivier, de kwestie Tigri en de werkrelatie met Nederland namelijk de nadrukkelijke aanwezigheid van Nederlands kader op onze ministeries en bij onze cruciale instituten.

De NDP beschouwt het als haar nationale plicht om verder invulling te geven aan het dekolonisatieproces. Zij stelt zich als het grootste politieke begrip in Suriname, nationaal op bij de ontwikkeling van Suriname en heeft daarom in februari van dit jaar het pad van dialoog aan de regering voorgesteld. Hierover is interactief gediscussieerd tijdens de kadervergadering, zegt de partij in een persbericht. 

Na de activiteiten van het Wetenschappelijk Bureau en het Scholingsinstituut, heeft de NDP woensdag de kadervergadering ingelast. De onderwerpen waren onder andere: de huidige financieel-economische en maatschappelijke situatie, het buitenlandbeleid, de buitenlandse politiek en de positie van Suriname. Na de presentaties van Amzad Abdoel, Ebu Jones en Rabin Parmessar voerde de NDP voorzitter, Desi Bouterse, het woord. Hij riep de leden van de partij op de eenheid te bewaren, de samenwerking te intensiveren en maximaal te werken aan de partijdoelen.

De partij is actief naar buiten toe, actief met de structuren in het veld en actief in De Nationale Assemblee. Binnen de partij wordt verder gewerkt aan verbeter- en veranderingsprocessen, politieke scholing en intensivering van de partijcampagne naar de verkiezingen toe. 

De eerstvolgende partijactiviteit is een massameeting in het district Nickerie.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April