Cupido krijgt na 17 jaar priesters op bezoek
17 May 2022, 20:56
foto
Pater Agustinus Soedaryanto in het inheemse dorp Cupido.


"Na bijkans 17 jaar mogen wij eindelijk weer een pater  verwelkomen in het dorp om samen met ons Eucharistie te vieren," zegt een emotionele Moeslin Jubitana,  hoofd basja van Cupido. "Wij zijn bijzonder blij en daarom is deze dag voor ons vreugdevol."  

Cupido is een klein inheems dorp langs de Maratakka rivier en telt 3 gezinnen. In het weekend heeft pater Agustinus Soedaryanto van de Rooms Katholieke Kerk in Nickerie samen met parochianen van Coronie, Wageningen en Nickerie  een bezoek gebracht aan het dorp. Volgens de geestelijke ging het om een kennismakingsbezoek.

Pater Soedaryanto is afkomstig uit Indonesië, is ruim anderhalf jaar in Suriname en heeft  in juli 2021  de verantwoording van de parochies van Nieuw Nickerie  overgenomen van pater Rudi Wong Loi Sing.

Suzy, B. (27) zegt erg vereerd te zijn met het bezoek van de pater. "De eucharistie maar meer nog het samenzijn om naar Gods woord te luisteren missen wij in het dorp." De dorpsbewoners hopen en kijken uit naar meerdere bezoeken van de pater aan het dorp. De pater beloofde het dorp heel gauw te bezoeken om enkele kinderen te dopen.
Advertenties