India: Brand in New Delhi kost tientallen leven
14 May 2022, 13:54
foto
National Disaster Response Force (NDRF) en brandweerpersoneel voeren een zoek- en reddingsactie uit nadat een brand uitbrak in een commercieel gebouw in New Delhi, India. (Foto: Reuters)


Bij een grote brand in een gebouw in de Indiase hoofdstad New Delhi zijn zeker 27 mensen omgekomen en tientallen anderen gewond geraakt. De grote brand brak in de late namiddag uit in een vier verdiepingen tellend bedrijfsgebouw in het westen van New Delhi, maar de oorzaak was niet meteen duidelijk.

"Het totale aantal doden is 27. De zoekactie is bezig", zei een ambtenaar van de brandweer vrijdag. Sunil Choudhary, plaatsvervangend brandweercommandant van de brandweer van Delhi, zei dat mensen uit het brandende gebouw waren gesprongen om hun leven te redden. "Meer dan 25 mensen zijn gewond, waaronder degenen die uit het gebouw zijn gesprongen", zei Choudhary.

Ongeveer 60 tot 70 mensen zijn gered, zo citeerden lokale media de politie, en meer dan 40 hadden brandwonden opgelopen en worden in het ziekenhuis behandeld.
De derde verdieping van het gebouw is nog niet doorzocht en naar verwachting zullen er nog meer dode lichamen worden geborgen, zo citeerde tv-zender CNN-News18 Atul Garg van de brandweer van Delhi.

De brand begon op de eerste verdieping van het gebouw, waar het kantoor van een fabrikant van beveiligingscamera's en routers is gehuisvest, aldus NDTV, politiefunctionaris Sameer Sharma.

Premier Narendra Modi zei dat hij zeer bedroefd was door het verlies van levens.

Branden komen veel voor in India, waar bouwwetten en veiligheidsnormen vaak met voeten worden getreden door bouwers en bewoners.

In 2019 werd een brand veroorzaakt door een elektrische kortsluiting in een gebouw in New Delhi waarbij 43 mensen omkwamen.
Advertenties