Grenspatrouilles met drone en nachtkijkers succesvol
09 May 2022, 20:47
foto
Reguliere grenspatrouille bij Albina. (Foto's: Defensie)


Een gemengde patrouille eenheid bestaande uit politie, militaire politie, marine en een drone-unit van het Nationaal Leger heeft vorige week tijdens de reguliere grenspatrouilles meer dan zestien vaartuigen gecontroleerd te Albina. De drie illegale Brazilianen die bij deze tochten zijn aangetroffen, zijn naar de politiepost Albina overgebracht.

De patrouille heeft op het vaartuig van de Brazilianen een busje ‘big boss’ en een kleine hoeveelheid marihuana en hasj gevonden. Tijdens een nachtelijke patrouille hebben opvarenden van een ander vaartuig bij het zien van de patrouille pakketjes en twee jachtgeweren overboord gegooid. Een zoektocht in de omgeving heeft niets opgeleverd. De opvarenden zijn met een waarschuwing weggestuurd.

Bij de controles wordt nu ook een drone ingezet om te surveilleren, vervolgens worden er bij verdachte bewegingen interventiepatrouilles uitgestuurd om te controleren. Het is de bedoeling om bij de grenzen meer drones in te zetten.

De manschappen gebruiken naast de drones in de avonduren ook nachtkijkers om de effectiviteit van de tochten te vergroten. Met de toevoeging van de drone zijn de eerste successen geboekt, meldt de voorlichting van het ministerie van Defensie.

Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March