Mathoera: In WO II gesneuvelde helden niet vergeten
05 May 2022, 05:01
foto
Minister Krishna Mathoera van Defensie en de waarnemende bevelhebber van het Nationaal Leger, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, leggen een krans bij het monument voor in WO II gesneuvelde militairen, aan de Waterkant. (Foto: Defensie)


De Surinaamse militairen die gesneuveld zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog (WO II) mogen nooit vergeten worden. “Het zijn helden die voor ons hebben gevochten en hun levens hebben gegeven om Suriname te beschermen; voor wereldvrede.” Dit zei minister Krishna Mathoera van Defensie bij de kranslegging bij het monument voor gesneuvelde soldaten aan de Waterkant.

Mathoera heeft bij de herdenking van de in de Tweede Wereldoorlog gesneuvelde militairen, samen met de waarnemende bevelhebber van het Nationaal Leger, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, een krans gelegd bij het monument. Volgens Kioe A Sen streeft de Surinaamse defensieorganisatie naar het behoud van de rust en vrede in de wereld. Hij zegt het jammer te vinden dat zich momenteel toch een bepaalde situatie in de wereld voordoet die een gevaar vormt voor de wereldvrede, tekent de voorlichting van Defensie op.

De Tweede Wereldoorlog is 77 jaar geleden geëindigd. Om de Covid-19 pandemie is er dit jaar wederom geen ceremoniële herdenking gehouden. Honderden Surinaamse militairen hebben aan deze oorlog deelgenomen onder de vlag van Nederland, toen nog moederland van Suriname. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April