President: Tijd om vrijheid terug te geven
15 Apr 2022, 00:00
foto
President Chan Santokhi spreekt het volk toe over het opheffen van de covid-maatregelen.


President Chan Santokhi heeft in een toespraak tot het volk meegedeeld dat Covid-19 redelijk onder controle is. Na evaluatie en adviezen heeft de regering besloten na ruim twee jaar de beperkingen die opgelegd waren, volledig op te heffen.

In de evaluatie is onder andere meegenomen het aantal besmettingen, de bezetting in de ziekenhuizen en de werkdruk in de gezondheidssector. Alle aspecten zijn geëvalueerd en besloten is een ander beleid te ontwikkelen. Het staatshoofd stond stil bij de vele offers die zijn gebracht sinds maart 2020, de intrede van covid in Suriname. Er zijn 1.325 levens te betreuren in Suriname.

Na de vele zware offers die gebracht zijn, is het volgens de president tijd om de vrijheid terug te geven aan de samenleving en al haar sectoren. De beperkingen op het gebied van de bewegingsvrijheid, mohana, werklocaties en veel meer, zijn volledig opgeheven vanaf gisteren.

De president benadrukt dat het coronavirus er nog steeds is. Daarom adviseert de regering dringend om in gesloten ruimten toch nog de mohanaregels in acht te nemen. Dat houdt in mond-neuskap opdoen, afstand houden van 1.5 meter en de handen regelmatig te wassen/ontsmetten. Er wordt een beroep gedaan op beheerders en managers van gesloten ruimten om hierop te letten.

Wat reizen betreft, kunnen mensen die volledig gevaccineerd zijn, zonder test het land aandoen. Anderen moeten een test doen en kunnen het land binnenkomen als ze negatief getest zijn. De president bedankt eenieder voor de offers die opgebracht zijn om deze moeilijke periode te doorstaan.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April