Menzo debuteert met winst
28 Jan 2022, 21:21
Stanley Menzo

Stanley Menzo maakt droomdebuut als bondscoach van Suriname met een overwinning op Barbados. De in Suriname geboren keuzeheer opereerde in een 4-3-3 formatie met een aanvalslinie die volledig uit amateurs bestond. Suriname en Barbados doen samen met Guyana mee aan een driehoekstoernooi in voorbereiding op de Nations League later dit jaar. Door de afwezigheid van een aantal professionele sterkhouders, had Menzo de gelegenheid om veel lokale spelers uit te testen. Na een 0-0 ruststand won Suriname de ontmoeting met 1-0.

De wedstrijd begon 20 minuten later dan gepland, maar dat mocht de pret niet drukken. Barbados leek met een gelegenheidselftal aan te treden, afgaande op enkele zwaarlijvige basisspelers, terwijl Suriname aantrad met een volledig afgetrainde selectie. In de opening werd er nogal veel verkeerd gepassed aan Surinaamse zijde, waardoor het spel nogal rommelig oogde. Desondanks domineerde Natio het spel en bleven de kansen niet uit. De aanval verliep in de eerste speelperiode voornamelijk over links, maar de verdediging van Barbados had geen kind aan de fysiek zwakke Wijks. Hij werd keer op keer met speels gemak van de bal afgehouden.

Het middenveld leek te haperen, waardoor de aanvallers te ver terug moesten komen om de bal op te vragen. In de 13e minuut testte Ryan Koolwijk de Barbadiaanse sluitpost, maar die bewees zijn waarde en verwerkte de bal tot hoekschop. In de 20e minuut faalde Dimitri Apai om Suriname op voorsprong te brengen. Ongecontroleerd plaatste hij de bal naast het doel. Luttele minuten later stal smaakmaker Jamilho Rigters de show toen zijn directe tegenstander door zijn wendbaarheid, naar de grasmat ging, maar zijn voorzet was te hard. Serginio Eduards had meteen daarna een droomkans om Suriname aan kop te brengen, maar hij schoot hopeloos naast. Ondanks een duidelijk overwicht, slaagde Natio er niet in om de leiding te nemen. Partijen gingen bij een 0-0 stand de kleedkamers in.

Meteen na de pauze drukte Jamilho Rigters de dominantie uit in cijfers, toen hij doelman Primus het nakijken gaf: 1-0. Hierna kreeg Natio nog wat mogelijkheden om verder uit te lopen, maar de aanvallers hadden hun vizier niet op scherp. In de 70e minuut pleegde Menzo zijn eerste wissels, toen Albert Nibte de geblesseerde Rellum mocht vervangen, terwijl  ook de aanval werd versterkt met routinier Florian Jozefzoon, die Jerrel Wijks verving. In de slotfase waren er nog wat halve kansen voor Natio, maar er werd niet meer gescoord.