Sallons: Minister OW heeft andere agenda; wil geen oplossing
19 Jan 2022, 05:28
foto
Vakbondsleider Michael Sallons


Vakbondsleider Michael Sallons vindt dat minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken een andere agenda heeft en niet tot oplossing van het geschil wil komen. In een brief heeft Nurmohamed Sallons gewaarschuwd om obstructief gedrag achterwege te laten. Indien er tijdens een vergadering van de bond sprake is van obstructie dan wel gevaarzetting voor de dienst en algemeen belang, zullen er onmiddellijk gepaste maatregelen worden getroffen, deelt de bewindsman de vakbondsleider mee.

De minister gaat in zijn schrijven in op vergadering die de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW) heeft gehouden op 7 januari nabij de brandstofpomp van de afdeling Materieel, Transport en Logistiek aan de Duisburglaan. "Daarbij bent u dusdanig te werk gegaan dat de brandstofverstrekking stagnatie heeft ondervonden en dit handelen ten stelligste wordt afgekeurd, en bovendien niet past binnen de fatsoensnormen bij het houden van een alv. Tevens ontstaan er twijfels omtrent het daadwerkelijk doel van uw alv namelijk het vergaderen met uw leden of het plegen van obstructief gedrag", stelt Nurmohamed.

De vorige week is de bond overgegaan tot het barricaderen van de toegangswegen naar de vuilstortplaats te Ornamibo. Doordat vuilniswagens niet konden dumpen, is er een file ontstaan op de hoofdweg waardoor de verkeersdoorstroming niet kon plaatsvinden. "Bovendien heeft uw afkeurenswaardig gedrag het gevolg dat de volksgezondheid onnodig in gevaar komt door het niet kunnen dumpen van het ingezameld afval", verwijt de minister de vakbondsleider.

Sallons zegt dat sinds 16 maart vorig jaar WOOW aan de minister vraagt om een streefdatum overeen te komen ter oplossing van de knelpunten die zijn aangegeven. In diverse brieven en apps wordt steeds hetzelfde gevraagd. De laatste brief aan de minister dateert van 12 januari, zegt Sallons. "De minister reageert alleen maar met bedreigingen". De vakbondsleider zegt aan Starnieuws dat hij niet zal reageren op dit schrijven van de minister, net zoals hij op drie brieven van de bond niet heeft gereageerd. Hij kan alleen maar dreigen, merkt Sallons op.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April
Saturday 13 April