Meer dan 450.000 gezichtsmaskers voor Suriname
19 Jan 2022, 13:17
foto
PAHO/WHO-vertegenwoordiger Karen Lewis-Bell overhandigt de maskers aan minister Amar Ramadhin. (Foto: CDS)


Suriname heeft 462.500 chirurgische gezichtsmaskers gekregen van de regering van Duitsland. De artikelen zijn afgelopen vrijdag door Karen Lewis-Bell, PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname op het secretariaat van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, aan hem overhandigd. Volksgezondheid zal zorgen voor de distributie van de maskers.

De maskers zijn aangeschaft in samenwerking met de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) en zijn voorlopig opgeslagen bij het BGVS (Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname). Naast Ramadhin en Lewis-Bell, waren bij de overhandiging de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul en de Honorair Consul van Duitsland, Kurt van Essen, aanwezig.

Ramadhin benadrukte dat gezichtsmaskers essentiële hulpmiddelen zijn om infectie tijdens deze pandemie te voorkomen en dat zij gebruikt  zullen worden in ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen zoals swabposten en vaccinatieplaatsen.

Duitsland heeft in oktober 2021 koelboxen, naalden en andere medische hulpmiddelen geschonken aan Suriname. Ook dit is gebeurd in samenwerking met de PAHO. “Wij zullen samen blijven helpen de curve af te vlakken en de druk op het gezondheidszorgsysteem te verminderen. De regering van Duitsland heeft een goede relatie met Suriname en zal blijven toezien op de verdere versterking van deze relatie", aldus Van Essen.

Lewis-Bell gaf aan dat de reactie op de COVID-19 pandemie in Suriname een gezamenlijke inspanning en solidariteit onder de naties vereist. De PAHO zal in dit verband technische medewerking blijven verlenen. “De levering van deze chirurgische maskers is op dit ogenblik bijzonder belangrijk omdat de Omicron-variant die in Suriname aanwezig is, zeer besmettelijk is en de adequate bescherming van gezondheidswerkers van belang is om de beschikbaarheid van personeel te verzekeren met het oog op de voortzetting van de zorgverlening en de continuïteit van het gezondheidssysteem," tekent de Communicatie Dienst Suriname namens Lewis-Bell op.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April