Ramadhin: Wel artsen en ambulance in Coronie
16 Jan 2022, 00:00
foto
Minister Amar Ramadhin (rechts) met twee artsen die werkzaam zijn in het district Coronie. De minister oriënteerde zich zaterdag ter plekken. (Foto's: Volksgezondheid)


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ontkracht dat Coronie niet over een ambulance en artsen beschikt. Hij heeft zich zaterdag in het kokosdistrict georiënteerd. "Ik heb ter plekke twee artsen aangetroffen en ook een ambulance. Het is niet waar dat Coronie verstoken is van artsen en een ambulance, zoals Assembleelid Edward Belfort (ABOP) onlangs heeft beweerd in De Nationale Assemblee", zegt de bewindsman in gesprek met Starnieuws.

Ramadhin merkt op dat de integriteit van Belfort op het spel staat door onwaarheden in De Nationale Assemblee te verkondigen. Naast de twee artsen is ook aan de arts Frankel Brewster (ex-Assembleelid; NPS) uit Coronie gevraagd om zijn diensten aan te bieden. Hij was eerder werkzaam bij de Regionale Gezondheidsdienst. Ook hij is beschikbaar als arts maar was zaterdag naar Paramaribo, waardoor de minister hem niet ter plekke heeft aangetroffen.


Wat medicamentenvoorziening betreft, hebben de artsen aangegeven dat er niet altijd medicijnen voorradig zijn. Dit is een uitdaging. Niet alles wat wordt aangevraagd, komt op tijd aan. De mensen worden zoveel mogelijk geholpen, zegt Ramadhin. Ook worden er huisbezoeken afgelegd. De ambulance van Coronie kan ook worden ingezet voor Nickerie. Ook omgekeerd is dat het geval. Indien Coronie assistentie nodig heeft, springt Nickerie ook in.
Advertenties