DNA staat stil bij heengaan van Mahawatkhan
14 Jan 2022, 02:54
foto
Assembleeleden nemen een minuut stilte in acht ter nagedachtenis van ex-lid Leakat Mahawatkhan die dinsdag is overleden. (Beeld: DNA TV)


De Nationale Assemblee stond donderdag stil bij het heengaan van gewezen parlementariër Leakat Mahawatkhan. Hij was twee zittingstermijnen volksvertegenwoordiger (VHP). Mahawatkhan overleed op 11 januari en werd 71 jaar. Er is een minuut stilte in acht genomen.

VHP-fractieleder Asis Gajadien merkte op dat Mahawatkhan zijn bijdrage heeft geleverd in de samenleving. Hij was een persoon met een eigen identiteit. Hij heeft vorige week nog aan Gajadien gezegd dat er harder opgetreden moet worden in het parlement. Hij is een strijder geweest.

Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP, merkte op: "een harde werker is ons voorgegaan. Een voorbeeldige ondernemer. Hij betaalde de boeren de afgesproken prijs voor padie op tijd. Een voorbeeld voor andere afnemers. Hij hield kleine boeren niet aan het lijntje". Hij heeft een mooi bedrijf opgezet. Voor de productiesector hield hij altijd een vurig pleidooi. Hij was ook een sociaal bewogen mens die velen in nood heeft geholpen, typeerde Parmessar Mahawatkhan. Hij kwam altijd op voor zijn mening, idealen en ideeën.

Assembleevoorzitter condoleerde de nabestaanden en de partijen waar Mahawatkhan zijn bijdrage aan heeft geleverd. Bij de afgelopen verkiezing was hij toegetreden tot Pertjajah Luhur.


Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April