El Clasico: Real Madrid naar finale Spaanse Super Cup
12 Jan 2022, 20:54
Real Madrid is op jacht naar zijn 12e Spaanse Super Cup. Het versloeg Barcelona met 3-2 in de halve finale. (Getty Images)

Real Madrid stoomt door naar de finale van de Spaanse Super Cup na het verslaan van rivaal Barcelona in extra tijd. Atletico Madrid, de kampioen van de La Liga van vorig seizoen, neemt het donderdag op tegen Athletic Bilbao in de andere halve finale, waarbij de winnaar het opneemt tegen Real Madrid - die op jacht is naar zijn 12e Super Cup - in de finale van zondag in Riyad.

Federico Valverde schoot het winnende doelpunt binnen nadat Ansu Fati's late gelijkmaker het duel in Saudi-Arabië in de verlenging bracht. In een spannende El Clasico-clash nam Real drie keer de leiding, waarbij Barca twee keer terugkwam voordat Valverde er uiteindelijk 3-2 van maakte.

Real-spits Karim Benzema scoorde en assisteerde in de reguliere speeltijd, maar Luuk de Jong en Fati maakten in elke helft gelijk. Benzema, die  Vinicius Junior aanspeelde voor de openingstreffer in de 25e minuut, raakte ook de paal in de normale speeltijd. Hij kwam in de verlenging met nog een paar minuten te gaan dicht bij om Real's voorsprong te vergroten.

Hij was de hele tijd een bedreiging, terwijl de snelheid van Vinicius op de tegenaanval voor problemen zorgde voor Barcelona.

Maar Xavi's kant creëerde ook kansen, vooral via Ousmane Dembele en de invallers Pedri en Fati, al wisten ze die niet te verzilveren.

Er was ook een volledig Barcelona-debuut voor de voormalige Manchester City-aanvaller Ferran Torres, die terugkeerde van een blessure. Hij kwam echter niet tot scoren voordat hij tijdens de rust werd gewisseld.