Bitcoin heeft slechtste jaarlijkse start sinds 2012
11 Jan 2022, 02:51
foto
Bitcoin daalde maar liefst 6 procent tot US$ 39.774 in de handel in New York, waardoor het verlies dit jaar op ongeveer 14 procent kwam. (Getty Images)


Bitcoin dook voor het eerst sinds september onder de US$ 40.000, waarmee het op weg was voor de slechtste start in een jaar sinds de vroegste dagen van het digitale alternatief voor geld. De oorspronkelijke cryptocurrency daalde maar liefst 6% tot US$ 39.774 in de handel in New York, waardoor het verlies dit jaar op ongeveer 14% kwam. De daling is de grootste voor een begin van het jaar sinds ten minste 2012. De Ether zakte omlaag, terwijl de Bloomberg Galaxy Crypto Index voor een vierde dag daalde.

"Cryptocurrencies zullen waarschijnlijk onder druk blijven staan ​​nu de FED haar liquiditeitsinjecties vermindert", zegt Jay Hatfield, chief executive van Infrastructure Capital Advisors. "Bitcoin zou in 2022 kunnen eindigen onder de US$ 20.000."

Bitcoin is gemaakt in de nasleep van de wereldwijde financiële crisis van 2008 door een anonieme persoon of groep die bekend staat als Satoshi Nakamoto. Het begon met handelen in 2009 en prijsinformatie van tijdens de begindagen is beperkt.

Mike McGlone van Bloomberg Intelligence zei dat US$ 40.000 een belangrijk technisch ondersteuningsniveau is voor de digitale munt. Cryptocurrencies zijn een goede barometer voor de huidige afname van de risicobereidheid. Maar hij voorspelt dat Bitcoin uiteindelijk meer terrein zal winnen naarmate de wereld steeds meer digitaal wordt en de munt het benchmarkonderpand wordt.

De Covid-19-pandemie hielp Bitcoin verder door te breken in de mainstream toen instellingen en particuliere beleggers betrokken raakten bij de cryptomarkt en de bijbehorende projecten. Nu de Federal Reserve (FED) agressiever is geworden, hebben risicovollere activa zoals aandelen en digitale activa, geleden.

“Strenger FED-beleid heeft niet alleen invloed op de rentetarieven, maar ook op de risicopremie voor aandelen, aangezien de Fed geld terugtrekt van de kapitaalmarkten. Risicovollere beleggingen zoals onrendabele technologie, meme-aandelen en cryptocurrency worden onevenredig zwaar getroffen in vergelijking met de rest van de markt, aangezien deze beleggingen ongeveer twee keer zo volatiel zijn als de totale markt en dus een dubbele risicopremie hebben dan de gemiddelde aandelen”, aldus Hatfield.

Noelle Acheson, hoofd marktinzichten bij Genesis Global Trading, zei dat de inzinking van Bitcoin meer lijkt te worden veroorzaakt door kortetermijnhandelaren van de munt dan door langetermijnhouders.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March