LVV wil olifantsgras planten te Gingiston
09 Jan 2022, 13:53
foto
Minister Parmanand Sewdien overhandigt een 'handtractor' aan kapitein Saljie Akobe van Gingiston te Boven Suriname. (Foto's: LVV)


Minister Parmanand Sewdien van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), bracht zaterdag een bezoek aan granman Albert Aboikoni van de Saramaccaanse stam. Het grootopperhoofd heeft zijn 60e verjaardag sober gevierd. Ook heeft de bewindsman een werkbezoek gebracht aan het dorp Gingiston te Boven Suriname. Hierbij vond de officiële overhandiging plaats van landbouwgereedschappen waaronder een 'handtractor'. Kapitein Bennie Saljie Akobe nam de geschenken in ontvangst.

Sewdien ging in op het op handen zijnde agrarisch project dat het ministerie voornemens is uit te voeren in het dorp. Het ligt in de bedoeling van het ministerie om enkele hectaren in het dorp te beplanten met olifantsgras. Met de reeds daar in het wild groeiende zonnebloem zou dit voldoende voer kunnen betekenen voor de kalveren, die LVV te Gingiston wil fokken.

“We beginnen met kalveren zodat de kinderen aan de dieren gewend raken en geen vrees meer hebben voor koeien,” legde de minister uit. Het dorp zal later economisch voordeel hebben aan de melk en het vlees van de runderen.

De minister op bezoek bij granman Albert Aboikoni.

Minister Sewdien heeft te Dyumu namens president Chan Santokhi de felicitaties overgebracht aan de granman. Hij verzekerde de Saramaccaanse gemeenschap dat het niet bij dit bezoek zal blijven. Granman Aboikoni toonde zich zeer verheugd met de aanwezigheid van de delegatie. Hij sprak de hoop uit dat het bezoek een eerste stap zal zijn naar een goede samenwerking met de regering alsook ontwikkeling van de dorpen in Boven Suriname.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April