Brazilië: Rotswand stort in, zeker zes doden
09 Jan 2022, 08:48
foto
Het moment dat een rotswand losraakt en neerkomt op toeristenbootjes in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais. (Beeld HLN.be)


Zeker zes mensen zijn omgekomen en negen anderen raakten ernstig gewond toen een rotswand bovenop motorboten onder een waterval in het zuidoosten van Brazilië instortte. Een rots brak plotseling los van de wand van de kloof en stortte neer op verschillende plezierboten, waardoor een enorme golf over het meer bij Capitolio, in de deelstaat Minas Gerais, ontstond.

Op video's die op sociale media werden gepost, was te zien hoe toeristen schreeuwden terwijl de rotskolom in het water sloeg. Minstens één getroffen boot zonk, anderen snelden weg.

Volgens de brandweer waren duikers op zoek naar 20 vermiste personen. Twee boten werden direct door de rotsen geraakt en 24 mensen werden levend gered, zei brandweerwoordvoerder Pedro Aihara. Zes lichamen zijn geborgen, zei hij.

De mensen die bij het ongeval gewond raakten, hadden gebroken botten en één lag in ernstige toestand in het ziekenhuis met hoofd- en gezichtsverwondingen. Zo'n 23 anderen werden behandeld voor lichte verwondingen, zei hij.

De regio heeft twee weken te maken gehad met hevige regenval, waardoor de rotswand mogelijk is losgeraakt. Op zaterdag overstroomde een dijk bij een ijzerertsmijn 300 kilometer naar het oosten, waardoor een belangrijke federale snelweg werd afgesloten.
Advertenties