Startsein gedecentraliseerde sociaal-maatschappelijke zorg
08 Dec 2021, 10:36
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) krijgt steun van districtscoördinatoren in het aanbieden van maatschappelijke zorg aan gezinnen en individuen. De coördinatoren hebben tijdens trainingen de nodige tools aangereikt gekregen. Dinsdag werd het startsein gegeven aan deze vorm van decentralisatie door het instellen van districtsteams die geleid worden door districtscoördinatoren Wanica, Commewijne, Para en Paramaribo.

De Maatschappelijke Dienst van Sozavo zal door tussenkomst van de districtsteams het ministerie ondersteunen om de sociaal-maatschappelijke begeleiding aan gezinnen en personen aan te bieden. Vanuit deze dienst zijn er de afgelopen periode ‘Positive Parenting Program follow-up trainingen’ verzorgd aan personeelsleden. Volgens Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran wordt er middels deze beleidsinterventie ook bijgedragen aan armoedebestrijding. Tevens wordt er een deelcomponent geleverd voor het sociaal vangnet. Assembleelid Patricia Etnel (NPS) is een van de trekkers van het project. Zij juicht dit initiatief toe.

Armoedebestrijding is een belangrijk deel in het sociaal beleid van het ministerie van Sozavo, deelt het ministerie mee. Hierbij speelt het ondersteunen van gezinnen een belangrijke rol. In het kader hiervan is Sozavo overgegaan tot het ontwikkelen van een gezinsbegeleidingsprogramma met het doel hun sociaal maatschappelijke positie en gezinssituatie te verbeteren. Het hoofd van de Maatschappelijke Dienst, Ruth Barron, geeft aan dat het de bedoeling is gezinnen te motiveren om samen te kijken naar mogelijkheden binnen het gezin zelf, dat moet leiden naar zelfredzaamheid.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March