Bukele verhoogt inzet El Salvador op glijdende bitcoin
05 Dec 2021, 12:00
foto
De president van El Salvador, Nayib Bukele, spreekt tijdens een ceremonie voor de eerste steenlegging van Chivo Vet, een veterinair ziekenhuis dat wordt gefinancierd met de winsten die El Salvador heeft behaald met zijn bitcoin-operaties, in Antiguo Cuscatlan, El Salvador. (Foto: Reuters)


De president van El Salvador, Nayib Bukele, zei dat het land nog eens 150 bitcoins had verworven nadat de waarde van de digitale valuta weer was gedaald, waardoor zijn inzet op de cryptocurrency ondanks kritiek groter werd. Bitcoin, 's werelds grootste en bekendste cryptocurrency, is ongeveer 30% gedaald ten opzichte van het hoogste punt van het jaar van US$ 69.000 op 10 november.

Bukele zei vorige week dat El Salvador 100 extra munten had verworven om te profiteren van de verzwakking van de valuta. Hij maakte vrijdag laat bekend dat de overheid weer op de markt was gestapt. "El Salvador heeft net de dip gekocht! 150 munten tegen een gemiddelde prijs van US$ 48.670", schreef Bukele op Twitter.

Tot 26 november had El Salvador 1.220 bitcoins. In september werd El Salvador 's werelds eerste land dat bitcoin als wettig betaalmiddel aannam, een beweging die wereldwijde media-aandacht genereerde, maar ook kritiek trok van de oppositie en buitenlandse financiële instellingen.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zei maandag dat El Salvador bitcoin niet als wettig betaalmiddel mag gebruiken, gezien de risico's die verband houden met de cryptocurrency.
Advertenties