Man veroordeeld tot terugbetaling geld aan ex-vriendin
27 Nov 2021, 05:43
foto


De rechter heeft Narinderkoemar L. gevonnist wegens het verduisteren van US$ 3.850 van zijn ex-vriendin, tot twaalf maanden celstraf waarvan tien voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van twee jaar. Hij moet het geld aan de vrouw terugbetalen binnen een jaar. Betaalt hij niet, dan volgt zes maanden hechtenis.

De rechter heeft uitdrukkelijk aangegeven dat de vervangende hechtenis de betalingsplicht niet opheft. Het slachtoffer heeft een beperking aan haar oog. Zij leerde Narinderkoemar L. via Facebook kennen en ging een relatie met hem aan. Vanwege zijn baan bij een cambio bood hij haar aan te helpen met het wisselen van geld in US$. Uiteindelijk ging zij samen met hem naar een autozaak waar zij US$ 2.600 als voorschot betaalde voor de aanschaf van een personenwagen. Achteraf ging de man naar de carcenter om US$ 1.500 terug te nemen, maar de vrouw was hiervan niet op de hoogte. Hem werd het geld afgestaan.

De benadeelde is niet te spreken dat de autozaak geld aan de verdachte heeft afgestaan, terwijl zij over de kwitantie van de betaling beschikt. Zij kwam erachter dat de man het geld had genomen toen zij naar de autozaak belde. Zij wilde haar resterende geld terug en kreeg US$ 1000. Het bedrijf heeft US$ 100 als administratiekosten in rekening gebracht.
 
Op de zitting verklaarde de vrouw dat zij meer geld in US$ had afgestaan aan Narinderkoemar L. waardoor het verduisterde bedrag totaal op US$ 3.850 komt. Zij wil het volledige bedrag terug.
Advertenties