20-jarige vrouw vraagt invrijheidstelling
26 Oct 2021, 17:30
foto


Lucretia T. (20), die verdacht wordt van overtreding van de Wet Verdovende Middelen, vraagt haar invrijheidstelling. Een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering is dinsdag gedeponeerd bij de rechter-commissaris.

Lucretia T. erkent dat zij op 12 april op verzoek van een goede kennis, ene Prijor, een doos voor hem moest posten. “Zij had nog nooit eerder een doos naar het buitenland gepost, dit was de eerste keer. Zij heeft dan ook op het verzendbiljet haar juiste gegevens vermeld, haar juiste naam, adres en telefoonnummer. De gegevens op de doos zijn door Prijor aangebracht”, zegt advocaat Maureen Nibte in haar verzoek. 

De advocaat geeft aan dat de drugs sedert 12 april zijn ontdekt. De politie had dan ook terstond de jonge vrouw kunnen aanhouden, omdat haar juiste gegevens op het verzendformulier stonden. De politie wachtte echter zes maanden om Lucretia T. aan te houden, terwijl dit terstond bij ontdekking had kunnen gebeuren, dan wel binnen een redelijk termijn van 2 maanden. “Er is thans dan ook geen dringende noodzaak om pas na 6 maanden tot de aanhouding over te gaan.” Nibte zegt dat Lucretia T niets weet van de aangetroffen drugs. Zij wilde slechts aan Prijor op zijn verzoek een vriendendienst bewijzen. 
Advertenties