Hew A Kee treedt niet in de media over terugstorten euro's
24 Oct 2021, 06:43
foto


Via sociale media gaat een proces-verbaal viraal waarin brigadier van politie, Zamier Pierkhan, aangeeft dat Gardelito Hew A Kee, ten onrechte 356.156 euro heeft ontvangen. Met hem zou zijn overeengekomen dat hij het bedrag in maximaal drie termijnen, tot uiterlijk 15 augustus, zou terugstorten. Hew A Kee, ex-coördinator e-gov en ex president-commissaris Telesur, heeft het bedrag niet teruggestort. Hew A Kee om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij over deze kwestie niet in de media treedt. Zijn advocaat is bezig om deze zaak recht te trekken.

Hew A Kee is als getuige gehoord in het de strafzaak van de Centrale Bank van Suriname. Hij zou vanuit de rekening van Investment Partners NV, een onderneming van Paul Robert Putter, die opgespoord wordt door het Openbaar Ministerie, het geld ten onrechte hebben ontvangen. Uit de verklaring van Pierkhan blijkt dat het onderzoek naar de mogelijke strafbare handelingen van Hew A Kee definitief zal worden gestaakt als het volledige bedrag wordt teruggestort op de rekening van het ministerie van Financiën ten behoeve van de Staat.

Diverse deskundigen fronsen hun wenkbrauwen over de inhoud van het uitgelekte proces-verbaal, waarbij gesteld wordt door de politiefunctionaris dat er geen onderzoek gedaan zal worden naar mogelijke strafbare handelingen, indien het bedrag wordt teruggestort.

Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March