Personeel overheidsziekenhuizen weer aan de slag (update)
23 Oct 2021, 04:41
foto
Het personeel van de overheidsziekenhuizen krijgen eind deze maand de SRD 700 overbruggingstoelage van september uitgekeerd.


Het personeel van de overheidsziekenhuizen hebben het werk vrijdag hervat. Er zijn concrete afspraken gemaakt over de betaling van de SRD 700 overbruggingstoelage die aan ambtenaren en met hen gelijkstelden wordt betaald vanaf september.

Starnieuws verneemt dat met de bond bij onder andere het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is afgesproken dat de overbruggingstoelage van september eind van deze maand zal worden betaald. De termijnbetalingen lopen door naar januari 2022.

De ziekenhuisdirecties hebben de bonden  te kennen gegeven dat door de liquiditeitspositie ze niet kunnen meegaan met het verzoek voor tussentijdse betaling medio november. De bonden hebben onder protest de werkzaamheden hervat en een ultimatum gesteld om de overbruggingstoelage uit te betalen uiterlijk 15 november.

Woensdag was het werk neergelegd nadat bleek dat er geen zicht was op de uitbetaling van de overbruggingstoelage. Vrijdag zouden de acties worden verscherpt. Er is echter een overeenkomst bereikt, waardoor patiënten niet gedupeerd worden.

Geen van de zes overheidsziekenhuizen hadden de overbruggingstoelage ontvangen. De bonden hebben eensgezind besloten in beraad te gaan.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April