Doekhie vraagt dc Nickerie om de eer aan zichzelf te houden
05 Aug 2011, 11:50
foto
Districtscommissaris Laksmienarain Doebay


Parlementariër Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) heeft districtscommissaris Laksmienarain Doebay van Nickerie gevraagd om de eer aan zichzelf te houden. Doebay is aangeklaagd door Glenn Hiralal, wegens ernstige mishandeling. De procureur-generaal is een strafrechtelijk onderzoek begonnen. De dc moet zich verantwoorden bij de rechter.

Doekhie zegt desgevraagd aan Starnieuws dat hij alle ondersteuning heeft gegeven aan Doebay. "Ik had gehoopt dat de zaak niet zo ernstig zou zijn. Maar nu het duidelijk is dat de procureur-generaal een onderzoek instelt, moeten wij daden stellen. Ik kan nu niet terugkrabbelen, want ik heb in het parlement gesteld dat de motie van het Nieuw Front toen prematuur was", aldus Doekhie.

Nauw contact
De politicus ontkent dat hij Doebay weg wil hebben omdat hij niet wil doen wat Doekhie wil. "Dat is niet waar. Ik ben nog steeds goed op de dc. Ik heb hem daar helpen plaatsen. We hebben nauw contact en ik heb ervoor gezorgd dat een team met hem praat over deze zaak. Ik ben nu in Brokopondo anders was ik nu ook bij hem", zegt Doekhie.

Volgens de NDP'er zijn er drie opties in deze kwestie: de dc houdt de eer aan zichzelf en vraagt aan minister Linus Diko (Regionale Ontwikkeling) om hangende het onderzoek zich ter beschikking te stellen van de bewindsman. Hij kan verlof opnemen, maar daar is Doekhie geen voorstander van. Een minder prettige mogelijkheid is dat de minister Doebay op non-actief stelt.

Doekhie zegt het jammer te vinden dat in een paar minuten van onbezonnenheid het imago van Doebay zo een deuk heeft gekregen. "Ik hoop dat er geen vonnis komt en dat hij zich verder kan ontplooien", zegt Doekhie.

Wednesday 11 December
Tuesday 10 December
Monday 09 December