Telesur en Medische Zending maken vuist tegen Covid-19
28 Sep 2021, 20:17
foto


Telesur en de Medische Zending gaan er samen voor zorgen dat de juiste informatie over het Covid-virus via verschillende media en talen bij de doelgroepen terechtkomt. “We vragen mensen uit de gemeenschappen om zelf aan het woord te komen en onze medeburgers de juiste uitleg te geven. Ook helpen we met communiceren van vaccinatiedagen en locaties”, zegt Jennis Asraf, voorlichter van Telesur.

Over de tot nog toe uitgevoerde projecten is in verschillende talen via diverse radio en tv –kanalen informatie gegeven. Ook werd de recente vaccinatiedag in Powakka uitgezonden, zodat de mensen uit de gemeenschappen ook zelf aan het woord konden komen en hun ervaring delen. “We hebben gemerkt dat in Powakka vrij veel mensen gehoor hebben gegeven aan de campagne. We moeten nu nagaan hoe het op de andere plekken is gegaan”, zegt Asraf.

Telesur heeft eerder PPE gedoneerd aan ziekenhuizen en een telethon georganiseerd in samenwerking met SU4Su. De telethon is gratis uitgezonden via ATV. Het bedrijf heeft op hoogtijdagen ook aan de gezondheidswerkers van de ICU van het AZ gedacht. In de samenwerking met de Medische Zending gaat het vooral om het verspreiden van informatie van betrouwbare instanties in de eigen taal.

Telesur stelt de gemeenschap in de gelegenheid om ook aan te geven welke informatie die wil, zodat het telecommunicatiebedrijf specialisten kan vragen om daarop in te gaan. Asraf hoopt dat dit een boost is voor de gemeenschap om ook een bijdrage te leveren en samen te kijken wat er allemaal nog meer gedaan kan worden om de ziekte te bestrijden, meldt de Corporate Communication van Telesur.
Advertenties