Ramadhin ontvangt spoedzending zuurstofapparaten
28 Sep 2021, 18:21
foto
Speciaal gezant van Nederland, Marc Sprenger overhandigt de zuurstofconcentrators aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. (Foto: CDS)


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft vandaag 50 zuurstofconcentrators ontvangen van de speciaal gezant van Nederland, Marc Sprenger. De 50 zuurstofconcentrators zijn zondag met spoed naar Suriname overgevlogen.

De toename van het aantal zuurstofbehoeftigen in thuisisolatie maakte het noodzakelijk dat er meer zuurstofconcentrators beschikbaar zijn. Zuurstofconcentratoren leveren zuurstofverrijkte lucht uit normale omgevingslucht. De zuurstofverrijkte lucht is cruciaal voor zuurstofbehoeftige personen. Volgens de Communicatie Dienst Suriname zullen deze apparaten gelijk ingezet worden voor de Covid-19-zorg in de thuisisolatie.

Deze spoedzending van zuurstofconcentrators is een aanvulling op de eerder ontvangen 100  apparaten uit Nederland. Suriname heeft ook eerder 100.000 sneltesten ontvangen uit Nederland als uitvloeisel van de schenking van medische hulpmiddelen na het werkbezoek van president Chan Santokhi aan Den Haag.
Advertenties