Amoksi ontvangt brandweerbond woensdag
27 Sep 2021, 16:49
foto


De minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, zal de bond bij het Korps Brandweer Suriname woensdag ontvangen voor een gesprek. Wendel Oosterwolde, interim-voorzitter van de brandweerbond, geeft aan dat alle knelpunten op tafel gelegd zullen worden.

De bondsleden waren vandaag gegaan naar het regeringsgebouw voor een gesprek met vicepresident Ronnie Brunswijk. Daar heeft Brunswijk hen niet ontvangen vanwege het feit dat hij in een regeringstop zat. De brandweer is ontvangen door Amoksi waarbij zij is uitgenodigd voor woensdag.

Oosterwolde zegt dat de nadruk ligt op bepaalde toelagen die de brandweer moet krijgen waarover met de bewindsman gesproken zal worden. Het gaat onder meer om de voedingstoelage en de medische dekking die prioriteit hebben bij de leden.

Oosterwolde is niet te spreken over dat betaald moet worden voor medicamenten en labonderzoeken. “Dat kan niet.” Volgens hem heeft de minister aangegeven dat hij ermee bezig is, maar als er niet gecommuniceerd wordt, kan de brandweer dat niet weten. De algemene ledenvergadering is verdaagd naar een nader te bepalen datum.
Advertenties