Dc's krijgen training in uitvoering Erfgoedwet
27 Sep 2021, 14:47
foto
Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. (Foto: CDS)


Districtscommissarissen (dc's) krijgen training over de toepassing van de Erfgoedwet en regelgeving. Het hoofddoel van de training, die primair bedoeld is voor de districtscommissarissen, is om de kenniscapaciteit over het belang van het behoud, de bescherming en de ontwikkeling van het cultureel erfgoed te vergroten.

De directoraten Regionale Ontwikkeling en Cultuur van respectievelijk het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en Onderwijs Wetenschap en Cultuur zijn belast met de organisatie. De eerste groep heeft de training op 24 en 25 september gevolgd. Nu is de tweede groep aan de beurt. De training wordt morgen afgerond. 

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, beschreef onderwijs als het brood en cultuur als het beleg en dat er een goede balans moet zijn tussen die twee.  “Wat je ziet samenkomen is een heleboel wetenschap en onderzoek om het mooie bij cultuur bloot te leggen”.

De bewindsvrouw gaf aan dat de trainees met geheel andere ogen de geschiedenis en de cultuur zullen bekijken na de 2-daagse training.  Districtscommissarissen moeten bewust zijn van het verhaal achter eventuele verzoeken zodat de geschiedenis in hun districten een plek krijgt, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De training in interdepartementaal verband wordt gezien als een belangrijke stap in de richting van het nemen van de verantwoordelijkheid voor de centrale bescherming, het behoud en de ontwikkeling van het Surinaams cultureel erfgoed.  

Advertenties